Önkéntesség


Mi ez?

Egyéni önkéntesség

Legyél önkéntes és vegyél részt szolidaritási tevékenységben! Az önkéntesség időtartama 2 hónaptól 12 hónapig tarthat. Egyes esetekben, főként hátrányos helyzetű fiatalok rövidebb ideig, akár 2 héttől 2 hónapig tartó időszakban is önkénteskedhetnek.

Az önkéntesség során egy szervezet napi tevékenységébe kapcsolódsz be. Hazai és külföldi önkéntességre is van lehetőség.

 

Csoportos önkéntesség

10-40 fiatalból álló csoport vehet részt benne, legalább két különböző országból, 2 héttől 2 hónapig tartó időszakra. Hátrányos helyzetű fiataloknak is jó lehetőség a programban való részvételre. 

 

Kinek szól?

Ha 18-30 év közötti fiatal vagy, ez a lehetőség neked szól! A részvételhez regisztrálnod kell az Európai Szolidaritási Testület portálján!
Részt vevő országok: EU tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Macedónia, Törökország, és az EU-val szomszédos partnerországok.

 

Mit támogat a program, ha önkéntes vagy?

Utazási költségeket, zsebpénzt, nyelvi felkészítést, egészségbiztosítást. Egyes esetekben speciális igényű résztvevők támogatására és rendkívüli költségek igénylésére (pl. vízum) is van lehetőség.

 

További információk ITT

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.