Szolidaritási projektek


Mi ez?

A szolidaritási projektek olyan hazai tevékenységek, amiket ti, fiatalok kezdeményeztek és valósítotok meg. Minimum 5 fős csoportként tudtok így pozitív változást hozni a helyi közösségetekbe.

Fontos, hogy a projektnek legyen egy meghatározott célja, amit a csoportotok együtt szeretne megvalósítani. Ez jelenjen meg a napi programtervben is, amibe minden résztvevőt vonjatok be. 

Amikor szolidaritási projektben vesztek részt, egy nemformális tanulási folyamat részesei vagytok, ahol sokat tud fejlődni a személyiségetek, csakúgy, mint szociális és állampolgári készségeitek is.

A szolidaritási projektek hazai, helyben megvalósuló projektek, de egyértelműen kapcsolódniuk kell az Európai Szolidaritási Testület által meghatározott európai értékekhez és célokhoz.

 

Kinek szól?

18-30 év közötti fiataloknak, akik EU-s állampolgárok. A programban való részvételhez először regisztrálj az Európai Szolidaritási Testület portálján!

Mit támogat a program?

A projekt költségeket, a coaching költségét és a rendkívüli költségeket.

 

Hogyan működik?

Egy projekt jellemzően így épül fel:

 • előkészítés;

 • események megvalósítása;

 • follow-up (az aktivitások értékelése, a tanulási eredmények tudatosítása és elismerése egy tanúsítvánnyal, a projekt eredményeinek széles körben való megosztása).

 

Hogyan vehetsz részt?

Egy minimum 5 fős csoportként tudtok pályázni a nemzeti irodához (Tempus Közalapítvány), azonban mindehhez szükséges egy befogadó szervezet (civil szervezet vagy közintézmény) megléte, aki segíteni tud benneteket a pályázás folyamatában.

A projekt időtartama: 2-től 12 hónapig

Pályázási határidők 2019-ben:

 • 2019. február 7., déli 12.00
 • 2019. április 30., déli 12.00
 • 2019. október 1., déli 12.00

 

Hogyan pályázhattok:

 1. Regisztráljatok az Európai Szolidaritási Testület portálján mindannyian! Itt akár új tagokat is találhattok a csoportotokba.

 2. Válasszatok egy csoportvezetőt közületek, aki képviseli majd a csoportot!

 3. Regisztráljatok, mint csoport a Participant Portalon! ITT nézd meg hogyan

 4. Keressetek egy befogadó szervezetet, akik sikeres pályázás esetén a támogatást pénzügyileg befogadják és biztosítják számotokra – és akár szakmailag is segíthetik a munkátokat.

 5. Olvassátok el a Pályázati útmutató ide vonatkozó részét!

Töltsétek ki a Pályázati űrlapot és nyújtsátok be a fent szereplő határidőre! További információk ITT.

Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.