Értük-Velük konferencia

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2016.02.04. 10:05

„Értük – Velük” címmel tartottak szakmai napot önkormányzati ifjúsági referensek számára

„Értük – Velük” címmel tartottak szakmai napot önkormányzati ifjúsági referensek számára

 

A Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (CSINI) adott otthont a 2016. február 3-án, immáron második alkalommal megrendezésre kerülő „Értük – Velük” szakmai találkozónak. Az összejövetelen Farkas Péter, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet főigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében kiemelte, hogy az ifjúsági közösségeket erősíteni kell, emellett konkrét pályázati lehetőségeket is felsorakoztatott.

Az „Értük – Velük” szakmai találkozó sorozatot azzal a nem titkolt szándékkal indította a CSINI, hogy az ország számos településén dolgozó önkormányzati ifjúsági referenseket hálózatba rendezve, nekik szakmai, stratégiai és módszertani segítséget nyújtson, emellett folyamatosan tájékoztassa őket az ifjúságügy és a kormányzati ifjúságpolitika terén jelentkező újdonságokról. Ezzel is elősegítve, hogy minden magyar fiatal értesülhessen azokról a szolgáltatásokról, lehetőségekről, melyek a Kormány intézkedései nyomán rendelkezésére állnak a családalapítás, pályaválasztás, a munkaerőpiacra való belépés vagy éppen az önkéntes munka területén.

Az első találkozóra 2015. szeptember 22-én került sor, ahol a megjelentek általános tájékoztatást kaptak a területen létező stratégiai dokumentumokról, pályázati kiírásokról, illetve azon lehetőségekről, melyekben az Intézet segíteni tudja a munkájukat (módszertani kérdések, stratégiaalkotás, pályázati segítség, szervezetfejlesztési kérdések stb).

A mostani, második alkalommal az újdonságok, aktualitások bemutatása mellett a szekcióban végezendő szakmai munkáé volt a főszerep. A pályázati formák mellett felhasználható finanszírozási technikákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, kiemelve a for profit cégek CSR (társadalmi felelősségvállalás) tevékenységét, és az egyre divatosabb közösségi finanszírozás lehetőségét. A témákban járatos szakemberek, az Intézet valamint a partnerként együttműködő Új Nemzedék Központ munkatársai voltak ebben a résztvevők segítségére.

A tervek szerint idén további két szakmai napra kerül majd, májusban és ősszel.

 

Kapcsolódó hírek

top
Megújultak a Youthpass kulcskompetenciák!
2019. augusztus 20-tól kerülnek bevezetésre az új kompetenciák.
top
Szolidaritási Testület Info kit résztvevőnek
Információs dokumentummal segíthetitek az önkéntest.
top
Fiatalok és demokrácia - felmérés
A fiatalokkal foglalkozó civil szervezeteknek és hálózatoknak szóló kérdőív arra keresi a választ, milyen az EU-s fiatalok demokráciában való részvétele.
top
Mennyire hasznos az ESC Portal? (kérdőív önkéntes szervezeteknek)
Sikerül rajta résztvevőket találni? Segít abban, hogy elhivatott fiatalokkal vehesse fel a szervezet a kapcsolatot?
top
Európai Szolidaritási Testület: A képzés
A Tempus Közalapítvány bemutatja a Szolidaritás Hőseinek szánt háromnapos „képzés-trilógiáját”, amelyben a projekttervezésé a főszerep!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.