Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Értük-Velük konferencia

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2016.02.04. 10:05
ertuk-veluk_konferencia_8166.png

„Értük – Velük” címmel tartottak szakmai napot önkormányzati ifjúsági referensek számára

„Értük – Velük” címmel tartottak szakmai napot önkormányzati ifjúsági referensek számára

 

A Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (CSINI) adott otthont a 2016. február 3-án, immáron második alkalommal megrendezésre kerülő „Értük – Velük” szakmai találkozónak. Az összejövetelen Farkas Péter, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet főigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében kiemelte, hogy az ifjúsági közösségeket erősíteni kell, emellett konkrét pályázati lehetőségeket is felsorakoztatott.

Az „Értük – Velük” szakmai találkozó sorozatot azzal a nem titkolt szándékkal indította a CSINI, hogy az ország számos településén dolgozó önkormányzati ifjúsági referenseket hálózatba rendezve, nekik szakmai, stratégiai és módszertani segítséget nyújtson, emellett folyamatosan tájékoztassa őket az ifjúságügy és a kormányzati ifjúságpolitika terén jelentkező újdonságokról. Ezzel is elősegítve, hogy minden magyar fiatal értesülhessen azokról a szolgáltatásokról, lehetőségekről, melyek a Kormány intézkedései nyomán rendelkezésére állnak a családalapítás, pályaválasztás, a munkaerőpiacra való belépés vagy éppen az önkéntes munka területén.

Az első találkozóra 2015. szeptember 22-én került sor, ahol a megjelentek általános tájékoztatást kaptak a területen létező stratégiai dokumentumokról, pályázati kiírásokról, illetve azon lehetőségekről, melyekben az Intézet segíteni tudja a munkájukat (módszertani kérdések, stratégiaalkotás, pályázati segítség, szervezetfejlesztési kérdések stb).

A mostani, második alkalommal az újdonságok, aktualitások bemutatása mellett a szekcióban végezendő szakmai munkáé volt a főszerep. A pályázati formák mellett felhasználható finanszírozási technikákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, kiemelve a for profit cégek CSR (társadalmi felelősségvállalás) tevékenységét, és az egyre divatosabb közösségi finanszírozás lehetőségét. A témákban járatos szakemberek, az Intézet valamint a partnerként együttműködő Új Nemzedék Központ munkatársai voltak ebben a résztvevők segítségére.

A tervek szerint idén további két szakmai napra kerül majd, májusban és ősszel.

 

Kapcsolódó hírek

top
START+ Információs Fesztivál
Vegyél részt információs webinárium sorozatunkon és tudd meg, milyen lehetőségek várnak rád az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokban!
top
UTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSA AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI TERÜLETÉN ÉS AZ EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLETBEN
Az Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók
top
Itt az új Europass!
Elérkezett az álláskeresés következő korszaka!
top
Téged is várnak az önkéntesség történetei!
Július és augusztus folyamán olyan fiatalok történeteit osztjuk meg, akik külföldön önkénteskedtek.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó