Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Bemutatkozik a Democracy Reloading Toolkit!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2021.02.08. 12:02
bemutatkozik_a_democracy_reloading_toolkit__5234.png

Az online eszköztár az ifjúsági részvétel erősítését támogatja. A Toolkitet webinárium keretében mutatják be az érdeklődőknek.

A Democracy Reloading című projekt az Erasmus+ nemzeti irodák ifjúsági területen megvalósuló együttműködése, amely 2015-ben indult azzal a céllal, hogy a helyi és regionális önkormányzatokkal létrehozzon egy stratégiai megközelítésű partnerséget a fiatalok demokratikus részvételi struktúráinak tervezéséhez és erősítéséhez. Az elmúlt évek tanulási eredményeit felhasználva összeállt egy referencia-modell, amely megmutatja, milyen kompetenciákra van szüksége az önkormányzatoknak a fiatalok döntéshozásba való bevonásához, valamint egy olyan online eszköztárt (Democracy Reloading Toolkit) is kifejlesztettek, amely segíti ezen kompetenciák fejlesztését. Utóbbi egy hosszú távú stratégiai fejlesztési terv alapja, amelynek célja az önkormányzatok megszólítása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programok révén.

Az online eszköztár március 1-jétől lesz elérhető ezen a linken. A Toolkitet információs webináriumokon is bemutatják. A nemzetközi eseményre azonos tartalommal összesen négy alkalommal kerül sor 2021. március és június között angol munkanyelven. A webinárium során a résztvevők megismerik a Democracy Reloading partnerséget és a Toolkitet, valamint annak kompetenciafejlesztéssel kapcsolatos funkcióit, és további tanulási lehetőségekről is hallanak.

A Democracy Reloading Toolkit célja, hogy az online eszköztár használatával erősítse a települési ifjúságpolitikával, ifjúságügyekkel foglalkozó munkatársak készségeit, eszközeit és kompetenciáit azért, hogy a fiatalokat aktívan bevonhassák a helyi döntéshozásba, ezzel támogatva az aktív állampolgárságot és a demokráciát a helyi közösségekben.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az első webináriumra regisztrálni március 15-ig itt lehetséges.

A Toolkithez kapcsolódóan szeptemberben nemzetközi képzés is indul, amely elsősorban olyan önkormányzatoknak szól, akik az ifjúsági részvételt támogatnák. Ezen a linken lehet a képzésről többet megtudni, és arra jelentkezni.

 

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó