Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Elfogadták az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület következő 7 éves költségvetését!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.12.12. 09:24
elfogadtak_az_erasmus_es_az_europai_szolidaritasi_testulet_kovetkezo_7_eves_koltsegveteset__7868.png

A programok még befogadóbbak, zöldebbek és digitálisabbak lesznek!

Megtörtént a politikai megállapodás az Európai Parlament és az EU tagállamok között az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási testület következő hétéves költségvetéséről.

Margaritis Schinas alelnök szerint az Erasmus Európa legemblematikusabb programja és az európai életmód esszenciáját képviseli. A politikai megállapodás értelmében a dedikált összeg több mint 26 milliárd euróra rúg, amellyel az új program nem csupán befogadóbb lehet, de még inkább zöld fókuszú és digitális. Az egyik fő célkitűzés az oktatás területén az Európai Oktatási Térség megvalósítása 2025-re, a hozzáférhetőség növelésével és rugalmasabb mobilitási formákkal pedig a résztvevők az eddiginél is szélesebb és sokszínűbb csoportjai számára lesz nyitott a program. A pályázókat és résztvevőket új projektlehetőségek várják, a program továbbra is támogatja az innovatív módszerek kialakítását, és kiemelten népszerűsíti mind a zöld, mind a digitális megoldásokat. Emelett olyan előremutató kezdeményezéseket is támogat majd, mint az Európai Egyetemek kezdeményezése, az Erasmus Tanár Akadémia, a Szakmai Kiválósági Központok és a DiscoverEU.

Mariya Gabriel, innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos szerint az Európai Szolidaritási Testület elfogadott költségvetésével több ezer fiatalnak adható meg az esély, hogy támogassák a rászoruló közösségeket, kifejezzék szolidaritásukat és hozzájáruljanak társadalmaink fejlődéséhez, miközben értékes készségeket sajátítanak el. A program indulásától 275 ezer fiatal csatlakozott a Szolidaritási Testülethez és 50 ezren kezdték meg tevékenységüket a program által kínált projektekben. A 2021-2027-es időszakra dedikált 1.009 milliárd euró biztosítja, hogy több mint 270 ezer fiatal lehessen aktív a programban, amely azt is lehetővé teszi majd, hogy a résztvevők önkéntesként próbálhassák ki magukat a humanitárius segítségnyújtás területén, az európai határokon túl. A szervezetek számára támogató szakértők állnak majd rendelkezésre kapacitásuk építéséhez, a megújult Európai Ifjúsági Portálon pedig új online tréning szekció nyílik a Szolidaritási Testületbe regisztrált fiataloknak.

Az Európai Bizottság hivatalos sajtóközleményeit az Erasmus+ programról itt, az Európai Szolidaritási Testületről itt olvashatjátok el.

Kapcsolódó hírek

top
Elindulhat a Bonni Folyamat!
Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.
top
Szolidaritási Testület: Általános Online Képzés
Hasznos készségek és kompetenciák elsajátítását teszik lehetővé az Európai Szolidaritási Testület online képzései.
top
Nem vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület új szakaszában az Egyesült Királyság
A jelenlegi szakasz tevékenységei a programok lezártáig futnak.
top
Milyen hatást gyakorolt a koronavírus az európai ifjúsági munkára?
A RAY Network felmérése fiatalok és ifjúságsegítők számára.
top
Támogatói program önkéntesek fogadásához
Önkéntest szeretnétek fogadni az Európai Szolidaritási Testülettel, de kell még egy kis segítség? Jelentkezzetek a támogató programra!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó