Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Új szolgáltatásokkal hódít az Europass

Kategória: : Általános
Cimkék: Europass
Közzétéve: 2020.11.20. 10:49
uj_szolgaltatasokkal_hodit_az_europass_8089.png

Új külsőt kapott az europass.hu!

Három hónap alatt több mint 16 ezer magyar profilt hoztak létre az uniós europass.eu portálon. Az óriási érdeklődés valószínűleg a hazai álláspiaci átrendeződéseknek, a honlapon ingyenesen igénybe vehető új szolgáltatásoknak és a modernebb megjelenést kapott Europass önéletrajz népszerűségének köszönhető.

Július óta új szolgáltatásokkal várja felhasználóit az Europass, amely az elmúlt másfél évtizedben már több millió európai állampolgárnak jelentett segítséget az álláskeresésben, továbbtanulásban. Az Európai Bizottság karrierportálján 29 nyelven elérhető Europass CV-t sikerrel használják a magyar álláskeresők, frissdiplomások és oktatási intézményekbe vagy ösztöndíjprogramokra jelentkezők is. 2019-ben Magyarországon több mint 640.000 Europass önéletrajzot töltöttek ki.

Az új europass.eu oldal elindításával egy időben az Europass CV-sablon is modernebb megjelenést kapott. Új struktúra, fiatalos színek és letisztult formák jellemzik a dokumentumot, amelyet 3 különböző stílusban lehet elkészíteni, a pályázáshoz szükséges motivációs levéllel együtt.

A portálon történő regisztrációval azonban ennél több szolgáltatás is elérhetővé válik – teljesen ingyenesen, a legnagyobb adatbiztonság mellett. E-portfólió létrehozásával a felhasználók feltöltött adatai, tanulmányi eredményei és különböző készségei bármikor hozzáférhetők, szerkeszthetők és megoszthatók. Emellett a pályázáshoz szükséges bizonyítványok, oklevelek és referenciák is tárolhatók a dokumentumtárban. Sőt, az Europass portálon képzések és munkalehetőségek között is böngészhetnek a személyes profillal rendelkező felhasználók.

Az újítások bevezetésétől azt várják, hogy az Europass a továbbiakban még inkább támogatja a tudatos karrierépítést, és segít lépést tartani a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényekkel.
 


Az Európa-szerte népszerű új dizájn a magyar europass.hu oldalon is megjelenik, ahol számos további információval, extra szolgáltatásokkal várják a felhasználókat. Részletesen bemutatják a dokumentumok kitöltésének lépéseit; megválaszolják a leggyakoribb, magyar sajátosságokra vonatkozó kérdéseket; valamint egyedi tartalmakkal, álláskeresőket támogató cikksorozatokkal segítik a felhasználókat.További információ:

Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ

www.europass.hu

Europass Magyarország Facebook oldal

Sajtókapcsolat:

Győrpál Zsuzsanna | 06 20 921 98 00 | sajto@tpf.hu

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó