Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Új szolgáltatásokkal hódít az Europass

Kategória: : Általános
Cimkék: Europass
Közzétéve: 2020.11.20. 10:49
uj_szolgaltatasokkal_hodit_az_europass_8089.png

Új külsőt kapott az europass.hu!

Három hónap alatt több mint 16 ezer magyar profilt hoztak létre az uniós europass.eu portálon. Az óriási érdeklődés valószínűleg a hazai álláspiaci átrendeződéseknek, a honlapon ingyenesen igénybe vehető új szolgáltatásoknak és a modernebb megjelenést kapott Europass önéletrajz népszerűségének köszönhető.

Július óta új szolgáltatásokkal várja felhasználóit az Europass, amely az elmúlt másfél évtizedben már több millió európai állampolgárnak jelentett segítséget az álláskeresésben, továbbtanulásban. Az Európai Bizottság karrierportálján 29 nyelven elérhető Europass CV-t sikerrel használják a magyar álláskeresők, frissdiplomások és oktatási intézményekbe vagy ösztöndíjprogramokra jelentkezők is. 2019-ben Magyarországon több mint 640.000 Europass önéletrajzot töltöttek ki.

Az új europass.eu oldal elindításával egy időben az Europass CV-sablon is modernebb megjelenést kapott. Új struktúra, fiatalos színek és letisztult formák jellemzik a dokumentumot, amelyet 3 különböző stílusban lehet elkészíteni, a pályázáshoz szükséges motivációs levéllel együtt.

A portálon történő regisztrációval azonban ennél több szolgáltatás is elérhetővé válik – teljesen ingyenesen, a legnagyobb adatbiztonság mellett. E-portfólió létrehozásával a felhasználók feltöltött adatai, tanulmányi eredményei és különböző készségei bármikor hozzáférhetők, szerkeszthetők és megoszthatók. Emellett a pályázáshoz szükséges bizonyítványok, oklevelek és referenciák is tárolhatók a dokumentumtárban. Sőt, az Europass portálon képzések és munkalehetőségek között is böngészhetnek a személyes profillal rendelkező felhasználók.

Az újítások bevezetésétől azt várják, hogy az Europass a továbbiakban még inkább támogatja a tudatos karrierépítést, és segít lépést tartani a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényekkel.
 


Az Európa-szerte népszerű új dizájn a magyar europass.hu oldalon is megjelenik, ahol számos további információval, extra szolgáltatásokkal várják a felhasználókat. Részletesen bemutatják a dokumentumok kitöltésének lépéseit; megválaszolják a leggyakoribb, magyar sajátosságokra vonatkozó kérdéseket; valamint egyedi tartalmakkal, álláskeresőket támogató cikksorozatokkal segítik a felhasználókat.További információ:

Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ

www.europass.hu

Europass Magyarország Facebook oldal

Sajtókapcsolat:

Győrpál Zsuzsanna | 06 20 921 98 00 | sajto@tpf.hu

Kapcsolódó hírek

top
Elindulhat a Bonni Folyamat!
Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.
top
Szolidaritási Testület: Általános Online Képzés
Hasznos készségek és kompetenciák elsajátítását teszik lehetővé az Európai Szolidaritási Testület online képzései.
top
Nem vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület új szakaszában az Egyesült Királyság
A jelenlegi szakasz tevékenységei a programok lezártáig futnak.
top
Elfogadták az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület következő 7 éves költségvetését!
A programok még befogadóbbak, zöldebbek és digitálisabbak lesznek!
top
Milyen hatást gyakorolt a koronavírus az európai ifjúsági munkára?
A RAY Network felmérése fiatalok és ifjúságsegítők számára.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó