Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Mentális egészség és jóllét műhelymunka

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.11.02. 09:37
mentalis_egeszseg_es_jollet_muhelymunka_3137.png

Hogyan térképezzük fel mentális egészségünk és jóllétünk állapotát? Mit tehetünk magunkért, másokért és a környezetünkért?

A járvány hatására kiemelten fontossá vált számunkra a mentális egészség és jóllét témája, amit az ifjúsági területen a partnerek által kitöltött igényfelmérő kérdőív eredménye is igazol. Mindezek alapján kirajzolódott, hogy a szakemberek kihívásai elsősorban ezen a területen jelentkeznek, így erre reagálva terveztük meg online megvalósuló műhelymunkánkat.

Célunk, hogy mindenki felismerje a legfontosabb szükségleteit, képes legyen a saját erőforrásaihoz hozzáférni, és megtalálni azokat a megoldásokat, amelyekkel rugalmas helytállási képessége fejlődik. A műhelymunkán való aktív részvétel eredményeképpen a résztvevők saját élményen keresztül megtapasztalhatják a jóllét felé vezető utat, illetve megismerhetnek és tudatosíthatnak olyan jól bevált technikákat, eszközöket, amelyekkel képessé válnak saját maguk és mások mindennapi testi-lelki-mentális egészségét támogatni.

Elsősorban azokat az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokhoz kötődő szakembereket kívánjuk megszólítani, akik fontosnak érzik mentális egészségüket és jóllétüket, illetve készen állnak tenni saját magukért, másokért és a környezetükért. A részvételt az ifjúsági szektoron túl, a felsőoktatás, a köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területein aktív szakemberek számára is ajánljuk.

A műhelymunkán felül a résztvevők egy hasznos link gyűjtemény birtokába is jutnak, mely a témában értékes cikkeket, filmeket, könyvajánlót és kutatási anyagokat foglal össze. Ez lehetőséget kínál a témában való további elmélyülésre.

Részeletes program és regisztráció.

Jelentkezési határidő: 2020. november 22. éjfél

Kapcsolódó hírek

top
NIT Pro és Kontra: országos vitaverseny középiskolásoknak
A Nemzeti Ifjúsági Tanács versenyével a fiatalok vitakultúráját hivatott fejleszteni.
top
Online kurzusok az ifjúság és az önkéntesség területén
A SALTO HOP online learning felülete az Erasmus+ ifjúság és a Szolidaritási Testület fejlesztését segíti.
top
FELHÍVÁS képzőknek, facilitátoroknak
Study visit és partnerségépítő tevékenységek tervezésére és kivitelezésére 2 fő képző vagy facilitátor jelentkezését várják.
top
Bemutatkozik a Democracy Reloading Toolkit!
Az online eszköztár az ifjúsági részvétel erősítését támogatja. A Toolkitet webinárium keretében mutatják be az érdeklődőknek.
top
Elindulhat a Bonni Folyamat!
Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó