Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Szakmai segítséget kínál a Nemzeti Ifjúsági Tanács

Kategória: : Általános
Cimkék: Partnerhír
Közzétéve: 2020.10.16. 13:55
szakmai_segitseget_kinal_a_nemzeti_ifjusagi_tanacs_2245.png

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elindította 14 szolgáltatásból álló szolgáltatási rendszerét.

A rendszer több elemét bármilyen frissen létrejött civil szervezet vagy informális közösség igénybe veheti – teljes egészében térítésmentesen. A szolgűltatások közül a NIT Szakmai inkubálás és a NIT Szervezeti Mentorprogram kifejezetten informális közösségeknek, illetve frissen létrejött civil szervezeteknek szól.

Közös ügyek, nemes célok mentén dolgoztok együtt egy jól működő közösségben? A csapatot fiatalok alkotják vagy esetleg a fiatalságot érintő kérdésekkel foglalkoztok? Szeretnétek fejlődni, dinamikusabban előrehaladni, esetleg szervezetként tovább működni? Akkor a a Nemzeti Ifjúsági Tanács „Szakmai inkubálás” szolgáltatása Nektek szól!

A megvalósítás során az inkubátor szerepet a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a vele közvetett-közvetlen kapcsolatban álló tagszervezetek, szakemberek, szakmai és stratégiai partnerek, valamint ifjúságszakmai szakértők töltik be. A projektötleteiteket/kezdeményezéseiteket és/vagy működéseteket tanácsadással, networkinggel, képzésekkel, oktatással, coachinggal, ütemterv elkészítésével segítjük. A jelentkezés után a sikeres kiválasztási folyamat eredményeként bekerültök a szakmai inkubációs programba. Ezt követően projektötlet/kezdeményezés esetén minimum 3, maximum 6 hónapig, szervezetté válás esetén minimum 6, maximum 12 hónapig tartó szakmai inkubálás veszi kezdetét.

A frissen létrejött fiatalokkal foglalkozó vagy fiatalokból álló szervezetek számára egy speciális Szervezeti Mentorprogramot indítottunk el. Ennek keretei között egy olyan mentorszervezetet biztosítunk, amely az adott megyében (vagy ugyanazon a településen) működik. A mentorálás során ez a több éves (vagy évtizedes) tapasztalattal rendelkező egyesület/alapítvány segít eligazodni a kezdeti adminisztratív- és operatív nehézségekben, valamint a helyi intézmények és szféra megismerésében, az első programok és projektek sikeres megvalósításában, önkéntesek toborzásában.

A szolgáltatásokat, és az azokra való jelentkezési felületet itt éritek el: https://ifjusagitanacs.hu/szolgaltatasaink/

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó