Inclusion strategy: elkészült az új ifjúsági akcióterv

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.05.15. 10:34

Bemutatták az új, bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos stratégiát az Erasmus+ programhoz.

Brüsszelben bemutatták az Erasmus+ program bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos új startégiáját.

A stratégiát a SALTO Inculsion and Cultural Diversity hivatalosan a European Youth Week-hez kapcsolódó brüsszeli eseményen mutatta be 2015. május 7-én.

A stratégia kialakításának első fázisában a SALTO ifjúsági szakembereket vont be, akik a mindennapi munkájuk során olyan fiatalokkal dolgoznak, akik valamilyen szempontból hátránnyal indulnak a többségi társadalomhoz képest. Mind az Európai Bizottság, mind a SALTO forrásközpontok számára fontos volt, hogy a közös, új hét éves stratégiába ne csak a nemzeti irodák munkatársai, hanem a kiemelt csoportokkal foglalkozó szakemberek - akik egyben a program pályázói is - beleszólhassanak, hangot adva elképzeléseiknek.

A stratégia célja, hogy a program a korábbinál is nagyobb hatással lehessen a hátrányos helyzetű fiatalok életére, valamint biztosítsa a sokszínűséget az ifjúsági területen.
 
Az Inclusion Strategy letölthető a Kiadványok menüpontban itt.
 
A SALTO kapcsolódó Inclusion from A to Z - A compass to international inclusion projects című új kiadványa letölthető itt.
 
A bevonással és sokszínűséggel kapcsolatos startégiáról készült hír az Európai Bizottság honlapján ezen a linken olvasható.
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

top
Megújultak a Youthpass kulcskompetenciák!
2019. augusztus 20-tól kerülnek bevezetésre az új kompetenciák.
top
Szolidaritási Testület Info kit résztvevőnek
Információs dokumentummal segíthetitek az önkéntest.
top
Fiatalok és demokrácia - felmérés
A fiatalokkal foglalkozó civil szervezeteknek és hálózatoknak szóló kérdőív arra keresi a választ, milyen az EU-s fiatalok demokráciában való részvétele.
top
Mennyire hasznos az ESC Portal? (kérdőív önkéntes szervezeteknek)
Sikerül rajta résztvevőket találni? Segít abban, hogy elhivatott fiatalokkal vehesse fel a szervezet a kapcsolatot?
top
Európai Szolidaritási Testület: A képzés
A Tempus Közalapítvány bemutatja a Szolidaritás Hőseinek szánt háromnapos „képzés-trilógiáját”, amelyben a projekttervezésé a főszerep!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.