Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2020-ban is!

Kategória: : Általános
Cimkék: Time to Move
Közzétéve: 2020.09.14. 16:58
time_to_move_fedezd_fel_velunk_europat_2020-ban_is__8341.png

Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez személyesen vagy online!

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Bizonytalan vagy, hogy a jelenlegi korlátozások miatt mit lehet és mit nem? Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez személyesen vagy éppen online, és választ kapsz a kérdéseidre!

Idén októberben, már hetedik alkalommal egy egész hónapon keresztül Európa-szerte több száz, online és offline Time to Move esemény keretében kaphatnak információkat a fiatalok a nemzetközi mobilitási lehetőségekről. Több mint 30 ország, köztük Magyarország részvételével számos izgalmas program valósul meg az Eurodesk hálózat szervezésében, ahol ifjúsági szakemberek működnek együtt a fiatalok tájékoztatása érdekében.

Az eseményekhez a  kialakult járványhelyzet miatt sok esetben az online térben lehet csatlakozni, de nem kizárólagosan. A sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat - szem előtt tartva a hatályos járványügyi korlátozásokat, szabályokat. A programok kivétel nélkül ingyenesek, de egyes esetekben regisztráció szükséges.

Time to Move kampány honlapján interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol (pontos helyszín, online vagy offline) milyen esemény valósul meg. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, de érdekli őket a nemzetközi mobilitás, az Opportunity Finder egy remek eszköz arra, hogy az aktuális európai mobilitási lehetőségekről tájékozódjanak. A honlap öt kategóriába rendszerezi a nemzetközi projekteket: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

Az idei megmérettetés

A fiatalok számára minden évben lehetőség van egy izgalmas online versenybe bekapcsolódni, bárhol is éljenek Európában. Az előző évekhez hasonlóan az idén is tervezhetnek olyan pólómintákat, melyek kifejezik a Time to Move kampány lényegét. Különböző technikákkal dolgozhatnak; az illusztráció, rajzolás is elfogadásra kerülnek. A nyertes terv a következő év októberi kampányát színesíti.

A versenyről és a jelentkezésről itt tudsz tájékozódni.

Nemzetközi lehetőségekről egy hónapon keresztül

Magyarországon a Time to Move kampány a hazai Eurodesk partnerszervezetek együttműködésében valósul meg. A jelenléti, ill. online programok sorozatának célja minél több fiatalt megszólítani az ország legtávolabbi szegletében is, annak érdekében, hogy még a legkisebb településen élő fiatalok is megismerhessék a nemzetközi mobilitási lehetőségeket.

Tarts lépést velünk, figyeld a Facebookon és az Eurodesk térképen a közeledben megrendezésre kerülő eseményeket!

Forrás: Eurodesk

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó