Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Megújult a felnőttképzési rendszer

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.09.04. 14:22
megujult_a_felnottkepzesi_rendszer_8647.png

Hol lehet tájékozódni a módosításokról?

A felnőttképzési rendszer megújulása magával hozta a felnőttképzési törvény módosítását is, melynek hatálya a szervezett célirányos kompetenciakialakításra és kompetencia-fejlesztésre irányuló, szervezetten megvalósuló oktatásra és képzésre terjed ki. „Kompetencia alatt olyan ismeretek, készségek és képességek összességét értjük, amely által a személy egy adott területen képes meghatározott döntésen és a megvalósításon alapuló eredmény elérésére” (forrás: ITM).

A fentiek alapján a korábbiakhoz képest szélesebb körű szolgáltatás számít felnőttképzési tevékenységnek, és válik az adott képző bejelentésre kötelezetté. A tevékenységeket az alábbi három elem alapján lehet besorolni: szervezettség, célirányosság, kompetenciaalakítás vagy –fejlesztés. A mellékelt táblázatban a felnőttképzési törvény definíciója alapján kerülnek bemutatásra azok a szolgáltató tevékenységek, melyek nem számítanak valószínűsíthetően felnőtt képzési tevékenységnek. A lista példálózó jellegű és célja kizárólag iránymutatás nyújtása a felnőttképzési rendszer szereplői számára.

Amennyiben a képző bizonytalan azt tekintve, tevékenysége milyen kategóriába esik, a következő e-mail címen kérhet tájékoztatást: ugyfelszolgalat@itm.gov.hu

A törvénymódosítástól kezdődően az új típusú felnőttképzési tevékenység bejelentés alapján vagy – a felnőttképzési törvényben meghatározott esetekben – engedély birtokában végezhető. Erről további információt az alábbi linken olvashatnak.

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó