Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Rendkívüli stratégiai partnerség pályázati felhívás!

Kategória: : Pályázat
Cimkék: Erasmus+
Közzétéve: 2020.08.07. 08:45
rendkivuli_strategiai_partnerseg_palyazati_felhivas__3117.png

Új pályázatbenyújtási lehetőség várható. A soron kívüli lehetőséggel az EU a koronavírus kihívásaira kíván reagálni.

A COVID-19 járvány alapvető hatással van az oktatás, a képzés és az ifjúság területére is. Ilyen kivételes körülmények között az Erasmus+ programnak még nagyobb szerepe van az oktatás, a képzés és az ifjúság területén megvalósuló innovációk elősegítésében, valamint a személyes, szociálpedagógiai és szakmai fejlődési lehetőség megteremtésében. Ennek érdekében az Erasmus+ 2020-ban rendkívüli támogatást nyújt az alábbi célokkal megvalósuló projekteknek:

Stratégiai partnerség a digitális oktatási készség fejlesztése érdekében a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás területén. Ezekben a kritikus időkben az oktatáshoz való hozzáférés minden eddiginél fontosabb. Ezen projektek célja a gördülékeny online és távoktatás elősegítése, beleértve az oktatók digitális kompetenciájának fejlesztését és az inkluzív oktatás támogatását. Fókuszban az online, kevert és távoktatás, valamint tanulás kialakításának támogatása; a minőségi inkluzív digitális oktatás megteremtése érdekében a tanárok, oktatók digitális pedagógiai kompetenciájának fejlesztése; és minőségi digitális tartalom (pl.: innovatív online források és eszközök) kialakítása és/vagy használata.

Stratégiai partnerség a kreativitásért az ifjúság, a köznevelés és a felnőtt tanulás területén. A COVID-19 a kulturális és kreatív szektorokat kifejezetten rosszul érintette. Ebben a kategóriában támogatott projektek lehetővé teszik, hogy a formális, az informális és a nemformális oktatás területén dolgozó szervezetek a kulturális szektorral közösen dolgozzanak. A projektek célja a kultúra és az európai tudatosság terjesztése, valamint a pályázók támogatása abban, hogy a közösségük újítói legyenek. A célok közé tartozik a célcsoport képessé tétele arra, hogy példátlan társadalmi kihívások esetén kreatív és innovatív megoldásokkal álljanak elő.

A pályázatbeadási határidő ősszel várható. További részletek hamarosan várhatók honlapunkon.

Kapcsolódó hírek

top
Elindulhat a Bonni Folyamat!
Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.
top
LIFE 2020 - felhívás nonprofit szervezetek részére
Pályázat az Európai Zöld Megállapodás megvalósításának támogatására
top
Nem vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület új szakaszában az Egyesült Királyság
A jelenlegi szakasz tevékenységei a programok lezártáig futnak.
top
Elfogadták az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület következő 7 éves költségvetését!
A programok még befogadóbbak, zöldebbek és digitálisabbak lesznek!
top
Támogatói program önkéntesek fogadásához
Önkéntest szeretnétek fogadni az Európai Szolidaritási Testülettel, de kell még egy kis segítség? Jelentkezzetek a támogató programra!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó