Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Több száz diák vitázott képviselőkkel a Parlamenti Ifjúsági Napon

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.05.11. 16:11
tobb_szaz_diak_vitazott_kepviselokkel_a_parlamenti_ifjusagi_napon_9071.png

A Parlamenti Ifjúsági Nap az Európai Ifjúsági Hét keretében került megrendezésre 2015. május 7-én.

A Parlamenti Ifjúsági Nap az Európai Ifjúsági Hét keretében került megrendezésre 2015. május 7-én, az NCSSZI Erasmus+ Ifjúsági Programiroda és az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága közös szervezésében. A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek az Országgyűlés működésébe, megismerhessék a demokrácia alapintézményét, illetve a törvényhozás helyszínét, az Országházat. Emellett játékos formában próbára tehetik az Európai Unióról szóló ismereteiket is.

Az Európa-szerte megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Hét (Magyarországon május 4-10. között) az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek kiemelt témája idén az aktív részvétel, valamint a fiatalok és a döntéshozók között európai szinten zajló Strukturált Párbeszéd.

A Parlamenti Ifjúsági Napra ellátogató mintegy 250 diák – az ország minden régiójából, összesen 11 középiskola képviseletében - a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethetett, interaktív játékban vehetett részt, bejárhatta az Országházat, és megismerkedhetett az Európai Unió ifjúsági programjával, az Erasmus+ programmal is, amely lehetőséget teremt a fiataloknak saját ötleteik megvalósítására.

A rendezvényen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője, valamint Lővei Andrea irodavezető, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon képviseletében köszöntötte a résztvevőket.

A strukturált párbeszéd során a diákok országgyűlési és európai parlamenti képviselőkkel vitázhattak. Délelőtt Bartos Mónika és Meszerics Tamás, délután pedig Deutsch Tamás és Ikotity István beszélgetett a fiatalokkal. A beszélgetések moderátora Borbás Barna újságíró volt.

A program szervesen illeszkedik az Országgyűlés Közönségszolgálati Irodájának programkínálatába, hiszen különböző interaktív diákrendezvényeiken évente mintegy 3000 diák szerezhet testközelből élményt az Országgyűlés működéséről.

Képgaléria az Erasmus+ Programiroda Facebook oldalán, itt elérhető.

Fotó: NCSSZI Erasmus+ Programiroda / Fülöp Ildikó

Kapcsolódó hírek

top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
top
Új funkciók! - Erasmus+ Project Results Platform
Két új kereső funkcióval gazdagodott az EPRP.
top
Erasmus+ Sport pályázati felhívás
2020. április 2-i határidővel adhattok be pályázatot három kategóriában.
top
Útmutatás a koronavírus miatt lemondott mobilitások kapcsán
A koronavírusra való tekintettel a Kínába és a délkelet-ázsiai térségbe tervezett kiutazásoktól, illetve az onnan tervezett beutazásoktól való elállást vis maior helyzetként kezeljük.
top
MEGHOSSZABBÍTOTT PÁLYÁZATBENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ!
Az új időpont 2020. február 11., déli 12:00.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó