Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

UTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSA AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI TERÜLETÉN ÉS AZ EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLETBEN

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.07.02. 17:07
kiutazasi_korlatozasok_feloldasa_az_erasmus_ifjusagi_teruleten_es_az_europai_szolidaritasi_testuletben_3051.png

Az Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók

Ezúton tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a 2020. március 21-én bevezetett utazási korlátozások feloldásával a Tempus Közalapítvány által kezelt Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók az érintett országok ki- és beutazási rendelkezéseinek, továbbá a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedések figyelembevételével.

A Tempus Közalapítvány által kezelt ifjúsági pályázatok vonatkozásában a fent említett két programban az alábbi módon szervezhetők mobilitások:

A támogatott szervezeteknek egyrészt az utazások megszervezésének megkezdésekor, másrészt közvetlenül a kiutazás előtt tájékozódniuk kell az érintett országok járványügyi helyzetéről, és amennyiben az érintett országból történő beutazást vagy az érintett országba történő kiutazást a hazai vagy a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, az utazást el kell halasztani.

A TKA a lehetőségeihez mérten - a hazai hivatalos szervek által közzétett és a külföldi partnerektől kapott információk alapján - tájékoztatást ad a pályázóinak a külföldi (és hazai) beutazási feltételekről, az esetlegesen fennálló speciális körülményekről, amelyek befolyásolhatják az együttműködések megvalósítását. Az ehhez kapcsolódó folyamatosan frissülő információkat az alábbi oldalon olvashatják.

A jelenleg érvényes rendelkezések alapján:

  • Az Erasmus+ program ifjúsági projektjeinek esetében azon tevékenységek folytatása is megengedett, amelyek külföldi utazásokkal, nemzetközi találkozókkal járnak.
  • A támogatott személyek a járványhelyzet miatt eddig meg nem kezdett külföldi ki- vagy beutazásai a külső és fogadó országok rendelkezéseinek figyelembevételével megkezdhetők.
  • Készüljenek fel arra, hogy a fizikai és a virtuális időszakok nyilvántartása, nyomon követése, igazolása minden résztvevő számára biztosított legyen.
  • Az utazások megvalósítása előtt mindenképpen tájékozódjanak az alábbi honlapokon keresztül:
    https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok
    https://reopen.europa.eu
  • A kiutazások előtt fontos a helyzetnek és a fogadó ország sajátosságainak megfelelő biztosítás megkötése.
  • Amennyiben hatályos helyi járványügyi rendelkezések miatt nem vagy csak halasztva tudják megvalósítani a tervezett mobilitásokat, lehetőség nyílik a mobilitások vegyes típusú (virtuális és fizikai) megvalósítására: ez azt jelenti, hogy a tevékenységeket megkezdhetik virtuálisan is, a fizikai mobilitást pedig megvalósíthatják később. Ha a fizikai mobilitást egyáltalán nem tudják megvalósítani, vagy a mobilitás hossza nem éri el a vonatkozó pályázati útmutatóban meghatározott minimális időtartamot, az vis maior helyzetnek minősül. A virtuálisan vagy vegyes mobilitásként megvalósított tevékenységekkel kapcsolatos rendelkezésekről minden érintett pályázó tájékoztatást kap.
  • A mobilitások résztvevőinek bármilyen váratlan esemény bekövetkeztéről haladéktalanul tájékoztatniuk kell a küldő és fogadó szervezeteket.

Amennyiben további információra lenne szüksége az ifjúsági projektekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljon kapcsolattartójához a Tempus Közalapítványnál.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó