Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

UTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSA AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI TERÜLETÉN ÉS AZ EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLETBEN

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.07.02. 17:07
kiutazasi_korlatozasok_feloldasa_az_erasmus_ifjusagi_teruleten_es_az_europai_szolidaritasi_testuletben_3051.png

Az Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók

Ezúton tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a 2020. március 21-én bevezetett utazási korlátozások feloldásával a Tempus Közalapítvány által kezelt Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók az érintett országok ki- és beutazási rendelkezéseinek, továbbá a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedések figyelembevételével.

A Tempus Közalapítvány által kezelt ifjúsági pályázatok vonatkozásában a fent említett két programban az alábbi módon szervezhetők mobilitások:

A támogatott szervezeteknek egyrészt az utazások megszervezésének megkezdésekor, másrészt közvetlenül a kiutazás előtt tájékozódniuk kell az érintett országok járványügyi helyzetéről, és amennyiben az érintett országból történő beutazást vagy az érintett országba történő kiutazást a hazai vagy a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, az utazást el kell halasztani.

A TKA a lehetőségeihez mérten - a hazai hivatalos szervek által közzétett és a külföldi partnerektől kapott információk alapján - tájékoztatást ad a pályázóinak a külföldi (és hazai) beutazási feltételekről, az esetlegesen fennálló speciális körülményekről, amelyek befolyásolhatják az együttműködések megvalósítását. Az ehhez kapcsolódó folyamatosan frissülő információkat az alábbi oldalon olvashatják.

A jelenleg érvényes rendelkezések alapján:

 • Az Erasmus+ program ifjúsági projektjeinek esetében azon tevékenységek folytatása is megengedett, amelyek külföldi utazásokkal, nemzetközi találkozókkal járnak.
 • A támogatott személyek a járványhelyzet miatt eddig meg nem kezdett külföldi ki- vagy beutazásai a külső és fogadó országok rendelkezéseinek figyelembevételével megkezdhetők.
 • Készüljenek fel arra, hogy a fizikai és a virtuális időszakok nyilvántartása, nyomon követése, igazolása minden résztvevő számára biztosított legyen.
 • Az utazások megvalósítása előtt mindenképpen tájékozódjanak az alábbi honlapokon keresztül:
  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok
  https://reopen.europa.eu
 • A kiutazások előtt fontos a helyzetnek és a fogadó ország sajátosságainak megfelelő biztosítás megkötése.
 • Amennyiben hatályos helyi járványügyi rendelkezések miatt nem vagy csak halasztva tudják megvalósítani a tervezett mobilitásokat, lehetőség nyílik a mobilitások vegyes típusú (virtuális és fizikai) megvalósítására: ez azt jelenti, hogy a tevékenységeket megkezdhetik virtuálisan is, a fizikai mobilitást pedig megvalósíthatják később. Ha a fizikai mobilitást egyáltalán nem tudják megvalósítani, vagy a mobilitás hossza nem éri el a vonatkozó pályázati útmutatóban meghatározott minimális időtartamot, az vis maior helyzetnek minősül. A virtuálisan vagy vegyes mobilitásként megvalósított tevékenységekkel kapcsolatos rendelkezésekről minden érintett pályázó tájékoztatást kap.
 • A mobilitások résztvevőinek bármilyen váratlan esemény bekövetkeztéről haladéktalanul tájékoztatniuk kell a küldő és fogadó szervezeteket.

Amennyiben további információra lenne szüksége az ifjúsági projektekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljon kapcsolattartójához a Tempus Közalapítványnál.

Kapcsolódó hírek

top
E+ Vitamin Képzés
Idén is megadjuk az energiát a projekttervezéshez az E+ Vitamin képzéssel! Gyere el, hogy a tiéd legyen a legtutibb ifjúsági projekt!
top
ONLINE Mentorképzés
Az Európai Szolidaritási Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak 2020 szeptemberében.
top
EU LOGIN: KÉTLÉPCSŐS AZONOSÍTÁS SZÜKSÉGES
Kétlépcsős azonosítással lehet belépni az EPRP "My Searches" menüpontjára.
top
Elérhetőek az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület űrlapjai
KA105, KA205, KA347, ESC11, ESC13, ESC21 és ESC31 területén indulhat a pályázatbenyújtás!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó