Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Empowering young people

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.04.28. 11:36
empowering_young_people_6132.png

Megjelent az Európai Bizottság kiemelkedő projekteket bemutató kiadványa a fiatalok aktív részvételéről.

Az Európai Bizottság Empowering young people to participate in society című új kiadványa Európa-szerte megvalósult inspiráló projekteket mutat be. 

A Fiatalok Lendületben, illetve az Erasmus+ programban megvalósult ifjúsági projektek a fiatalok és döntéshozók találkozóin, mobilitási projekteken, valamint szakemberek képzésein keresztül ösztönzik a fiatalok aktív társadalmi részvételét.

Az európai jó példák között szerepel a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány  Szólj be(le)! - A fenntartható konzultáció nevű projektje is. A projekt során a közösségi vita módszerén keresztül hozták a fiatalokhoz közelebb a struktúrált párbeszéd folyamatát. Az egy évig tartó programban 150 tanárt, 3400 fiatalt és több mint 250 döntéshozót vontak be. A projekt a Fiatalok Lendületben Program 5.1-es alprogramja támogatásával valósult meg 2013-2014-ben.

Az Empowering young people to participate in society kiadvány letölthető itt.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
top
Új funkciók! - Erasmus+ Project Results Platform
Két új kereső funkcióval gazdagodott az EPRP.
top
Erasmus+ Sport pályázati felhívás
2020. április 2-i határidővel adhattok be pályázatot három kategóriában.
top
Útmutatás a koronavírus miatt lemondott mobilitások kapcsán
A koronavírusra való tekintettel a Kínába és a délkelet-ázsiai térségbe tervezett kiutazásoktól, illetve az onnan tervezett beutazásoktól való elállást vis maior helyzetként kezeljük.
top
MEGHOSSZABBÍTOTT PÁLYÁZATBENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ!
Az új időpont 2020. február 11., déli 12:00.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó