Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Empowering young people

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.04.28. 11:36
empowering_young_people_6132.png

Megjelent az Európai Bizottság kiemelkedő projekteket bemutató kiadványa a fiatalok aktív részvételéről.

Az Európai Bizottság Empowering young people to participate in society című új kiadványa Európa-szerte megvalósult inspiráló projekteket mutat be. 

A Fiatalok Lendületben, illetve az Erasmus+ programban megvalósult ifjúsági projektek a fiatalok és döntéshozók találkozóin, mobilitási projekteken, valamint szakemberek képzésein keresztül ösztönzik a fiatalok aktív társadalmi részvételét.

Az európai jó példák között szerepel a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány  Szólj be(le)! - A fenntartható konzultáció nevű projektje is. A projekt során a közösségi vita módszerén keresztül hozták a fiatalokhoz közelebb a struktúrált párbeszéd folyamatát. Az egy évig tartó programban 150 tanárt, 3400 fiatalt és több mint 250 döntéshozót vontak be. A projekt a Fiatalok Lendületben Program 5.1-es alprogramja támogatásával valósult meg 2013-2014-ben.

Az Empowering young people to participate in society kiadvány letölthető itt.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

top
Mentorképzés 2020
Képzést szervezünk az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló projektek mentorai, koordinátorai számára.
top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
top
Facilitátorok jelentkezését várjuk nemzetközi képzésre!
Több nemzeti iroda összefogásával nemzetközi képzést szervez a Tempus Közalapítvány az önkéntesség témájában és támogatásáért. A képzés levezetésére egy magyar tréner/facilitátor jelentkezését várják január 6-ig.
top
FELHÍVÁS pályázati értékelő szakemberek részére
A Tempus Közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre.
top
ZÖLDÜLŐ ERASMUS+
Fenntartható projektmenedzsment műhelymunka az Erasmus+ program projektjeihez.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó