Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Az EMMI határozata a nemzetközi mobilitási és együttműködési programokkal kapcsolatos intézkedésekről

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2020.03.24. 16:10
_az_emmi_hatarozata_a_nemzetkozi_mobilitasi_es_egyuttmukodesi_programokkal_kapcsolatos_intezkedesekrol_5491.png

Az Erasmus+ köznevelési és ifjúsági célcsoportjait, valamint az Európai Szolidaritási Testület résztvevőit érintő intézkedések

Az emberi erőforrások minisztere 6/2020. (III.21) EMMI határozata a nemzetközi mobilitási és együttműködési programok végrehajtásával kapcsolatos átmeneti intézkedésekről

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51. § (4) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva - figyelemmel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre - a miniszter a következő határozatot hozta:

1. A határozat kiterjed az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok (a továbbiakban nemzetközi mobilitási és együttműködési programok) az EMMI feladat- és hatáskörébe eső célcsoportjaira.

2. A nemzetközi mobilitási és együttműködési programok keretében nem kerül sor külföldi támogatott személy fogadására.

3. A nemzetközi mobilitási és együttműködési programok keretében már Magyarországon tartózkodó személyek folytathatják megkezdett tanulmányi és önkéntes programjaikat, de a veszélyhelyzet időtartama alatt kötelesek betartani a hatóságok korlátozó intézkedéseit, a mindenkori helyzetnek megfelelő tájékoztatásukról a támogatott tevékenységet koordináló intézmény, szervezet (projektgazda) köteles gondoskodni.

4. A nemzetközi mobilitási és együttműködési programok keretében a meg nem kezdett külföldi kiutazásokat azonnali hatállyal fel kell függeszteni, a szervezés alatt álló vagy tervezett külföldi ki- és beutazásokat el kell halasztani a veszélyhelyzet megszűnéséig, a nemzetközi mobilitási program által biztosított keretek között.

5. A nemzetközi mobilitási programok keretében már külföldön tartózkodó magyar állampolgárok, támogatott személyek folytathatják megkezdett tanulmányi és önkéntes programjukat, annak érdekében, hogy a fogadó állam és intézmény, szervezet helyi rendelkezéseinek és lehetőségeinek a figyelembevételével eredményesen zárhassák kötelezettségeiket. Amennyiben nincsen rá mód, hogy e kötelezettségeiknek eleget tegyenek, akkor korábbi hazatérésük rendkívüli eseménynek (vis maior) minősül, és az adott programok szabályai és keretei között elszámolható.

6. A már benyújtott, de el nem bírált pályázatokkal kapcsolatos támogatói döntéseket a programokat koordináló Tempus Közalapítvány előkészíti, azzal, hogy a támogatott mobilitási tevékenységek végrehajtását - a támogatási szerződések megkötését követően - a veszélyhelyzet megszűnéséig fel kell függeszteni, és erről az érintetteket előzetesen tájékoztatni kell.

7. Ez a határozat azonnal végrehajtandó.

Kapcsolódó hírek

top
Elindulhat a Bonni Folyamat!
Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.
top
Szolidaritási Testület: Általános Online Képzés
Hasznos készségek és kompetenciák elsajátítását teszik lehetővé az Európai Szolidaritási Testület online képzései.
top
Nem vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület új szakaszában az Egyesült Királyság
A jelenlegi szakasz tevékenységei a programok lezártáig futnak.
top
Elfogadták az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület következő 7 éves költségvetését!
A programok még befogadóbbak, zöldebbek és digitálisabbak lesznek!
top
Milyen hatást gyakorolt a koronavírus az európai ifjúsági munkára?
A RAY Network felmérése fiatalok és ifjúságsegítők számára.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó