Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Az önkéntesek felkészülését könnyíti meg az iPrepare

Kategória: : Tippek szervezeteknek
Közzétéve: 2020.01.30. 10:46
az_onkentesek_felkeszuleset_konnyiti_meg_az_iprepare_6661.png

Az eszköz használata során a leendő önkéntesek elsajátíthatják a legfontosabb tudnivalókat és gondolkodhatnak az önkéntességgel kapcsolatos témákon. Az iPrepare az Erasmus+ támogatásával jött létre.

Külföldi önkéntességbe vágni nagy kaland, amire készülni is kell. A felkészülés megkönnyítése és teljesebbé tétele érdekében hozta létre az iPrepare nevű online toolt a magyar Egyesek Ifjúsági Egyesület, az olasz Xena Centro Scambi e Dinamiche Interculturali és a cseh Cia Cekija Erasmus+ ifjúság stratégiai partnerségük keretében.

Az Európai Szolidaritási Testülettel évente több száz fiatal megy külföldre, hogy önkéntesként társadalmi törekvéseket segítsen. A projekt során nemcsak egy szervezet vagy intézmény munkájába csatlakoznak be, de azt is megtapasztalják, milyen egy idegen országban egyedül helytállni, idegen nyelven kommunikálni és interkulturális közegben barátokat szerezni. Az iPrepare ezeket a fiatalokat és az őket támogató szervezeteket segíti a felkészülésben, hozzájárulva a nemzetközi önkéntes projektek minőségének fejlesztéséhez. Használata során a leendő önkéntesek elsajátíthatják a legfontosabb tudnivalókat, gondolkodhatnak az önkéntességgel kapcsolatos témákon, és így konkrét kérdésekkel érkezhetnek a személyes felkészítő találkozóra. Az iPrepare egy kiegészítő eszköz, ami hozzájárul a felkészítési folyamat sikerességéhez, de nem helyettesíti a személyes találkozókat. Az iPrepare magyarul, angolul, olaszul és csehül is használható.

Magyarul itt érhető el: https://www.iprepare.eu/hu/

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elérhetők az Erasmus+ mobilitási pályázatok űrlapjai!
Az Európai Bizottság közzétette oldalán a KA1 pályázattípusához tartozó pályázati űrlapokat.
top
Online műhelymunka a mentori tevékenység támogatásához
A Testület résztvevőit támogató mentoroknak és koordinátoroknak májusban. Téma: mentálhigiéné.
top
MEGJELENT AZ ÚJ ERASMUS+ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓJA!
Az Európai Bizottság elfogadta a 2021–2027-es időszakra szóló első éves Erasmus+ munkaprogramot.
top
3-AT EGY CSAPÁSRA - stratégiai tervezés műhelymunka ifjúsági szervezeteknek
A résztvevőknek lehetőségük lesz felkészülni az Erasmus-akkreditációhoz kapcsolódó folyamatokra az ifjúság területén, más szervezetek képviselőivel közösen.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó