Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Több mint 100 ember ünnepelte velünk az önkéntességet!

Kategória: : Általános
Cimkék:
Közzétéve: 2019.12.07. 10:24
majdnem_150_ember_unnepelte_velunk_az_onkentesseget__3984.png

December 5-én van az önkéntesek világnapja, amely alkalmából idén is megrendeztük a Solidarity: ON-t.

A 2019-es Solidarity: ON témája a Sharing is caring! volt: a (nemzetközi) önkéntességben aktív fiatalok és szervezeti képviselők megoszthatták tapasztalataikat a még tapasztalatlan, de érdeklődő résztvevőkkel. Vigyikán György (Bátor tábor) humoros és érdekes előadása során például azt mesélte el, milyen volt hónapokon át Finnország igazán északi részén önkénteskedni; Tóth Árpád pedig nemcsak arról számolt be, hogy a Csíkszerda kórus önkéntes énekeseitől, közösségétől mit tanult az utóbbi években, de meg is énekeltette a népet.

Ezután az Európai Szolidaritási Testület támogatásával megvalósult projektek bemutatói következtek. A Szatyor Egyesület képviselője, Kondora Dóra több éves önkéntesfogadói tapasztalatát osztotta meg az érdeklődőkkel, a Kacsakő Élménytábort létrehozó fiatalok pedig arról számoltak be, milyen volt első szolidaritási projektjüket megvalósítani. Belekóstolhattunk abba, milyen színházi nevelési módszereket alkalmaznak a Nyitott Kör önkéntesei, és megtudhattuk, milyen egy óvodában külföldi önkéntest fogadni az Egry Úti Körzeti Óvoda és az Európa Ifjúsága Egyesület tapasztalatai alapján. Emellett kiscsoportos beszélgetések során olyan témákat vitattak meg a résztvevők, mint hogy milyen érzés külföldön önkénteskedni vagy éppen egy ilyen intenzív időszak után hazatérni.

Ahogy azt Verses István, a Tempus Közalapítvány programvezetője elmondta: az Európai Szolidaritási Testület programjában való részvétel egyik nagy előnye, hogy nem „osztálytermi” tudást ad, hanem olyan készségeket és kompetenciákat fejleszt, amelyek az élet minden területén jól használhatók. Ilyen – a nyelvtudás mellett – a rugalmasság, a kreativitás vagy a jó problémamegoldó és alkalmazkodási készség, ami a későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedést is segíti.

A rendezvény alkalmából a Kossuth Rádió is interjút készített a résztvevőkkel. Az adást itt lehet meghallgatni 9.47 perctől.

Az eseményenkészült képek itt érhetők el.

Kapcsolódó hírek

top
Szektorközi stratégiai partnerségek támogatása
Pályázati konzultációs folyamat szervezetek, intézmények, társadalmi vállalkozások számára.
top
Pályázati felhívás kapacitásfejlesztésre ifjúsági területen
A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. február 5.
top
START+ infónap Budapesten
Tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak az ifjúsági szektorban 2020 első infónapján!
top
Mentorképzés 2020
Képzést szervezünk az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló projektek mentorai, koordinátorai számára.
top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó