Reflektorfényben Európa kulturális öröksége

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2019.02.11. 13:05

2018 az Európai Kulturális Örökség éve volt.

Hivatalosan 2017 decemberében indult első alkalommal az Európai Kulturális Örökség éve az Európai Kulturális Fórumon Milánóban. Ám kulturális örökségünk körülvesz minket a mindennapjainkban is: Európa városaiban, az építészetben, a természeti tájakon, az irodalomban és művészetekben, mindabban, amit őseinktől tanultunk és azokban a történetekben, amiket gyermekeinknek adunk tovább.

A kulturális örökség közös történelemmel és közös értékekkel köti össze Európát, ezért törekednünk kell megértésére, ünneplésére és ápolására, hiszen jövőnk megformálásának eszköze is.

2018 az embereket egymáshoz és Európához közelebb hozó, eddig nem látott kezdeményezések és események éve volt, melyek az európaiság és az Európához való tartozás érzését erősítették.

Hogy megtudd, miként valósult meg az Európai Kulturális Örökség éve és hogy mit is jelent ez igazán, kattints IDE , hogy elérd az Európai Unió publikációját és olvasd el, miért tartozik az európai kulturális örökség mindannyiunkhoz!

Kapcsolódó hírek

top
European Forum Alpbach 2019
Nyerj ösztöndíjat és csatlakozz a ausztriai Forum Alpbach-hoz a holnap Európájáért!
top
Európai választások - 2019. május 23–26.
Az Európa Bizottság „Szavazni fogok!” kezdeményezésén keresztül hasznos választási és Unióval kapcsolatos információkkal gazdagodhattok.
top
Van beleszólásod! - interaktív nap a Parlamentben
Középiskolás osztályok, csoportok jelentkezését várjuk az április 30-ai Parlamenti Ifjúsági Napra! Határidő: március 25.
top
Ingyenes felnőttképzési lehetőségek
Ingyenes felnőttképzési programokkal vár az Új Nemzedék Központ.
top
Szakembereket keresünk!
Felhívás szakembereknek az Európai Szolidaritási Testület új pályázóinak támogatására.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.