Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

FELKÉSZÜLÉS A BREXITRE

Kategória: :
Cimkék:
Közzétéve: 2020.01.27. 09:45
felkeszules_a_brexitre_az_europai_bizottsag_kozlemenye_6879.png

A britek január 31-i kilépése nem befolyásolja az aktuális Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület program szakaszokat.

Az Egyesült Királyság 2020-ban teljes jogú programország marad
(Frissítve 2020. 01. 27-én)

A britek január 31-i kilépése nem befolyásolja az aktuális Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület program szakaszokat – adta hírül a brit nemzeti iroda

Az Egyesült Királyság részvétele a jelenlegi program ciklusokban
A Brexit-megállapodás szerint az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilép az Európai Unióból. Ez azonban nem befolyásolja az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2020-as évét: a két program aktuális szakasza az előre meghatározott feltételrendszer mellett fejeződik be. Az Egyesült Királyság a jelenlegi program ciklusok végéig teljes jogú programországként vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület programokban. Ez azt jelenti, hogy a már támogatott pályázatok az előre tervezett módon valósulhatnak meg, illetve a 2020-as felhívásokra is várnak olyan pályázatokat, amelyben brit intézmények vagy szervezetek partnerként vagy pályázóként vesznek részt.

Az Egyesült Királyság részvétele a 2021-2027-es program ciklusokban
Az Egyesült Királyság a következő, 2021-2027 közötti program ciklusokban való részvételi lehetőségre is nyitott. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a következő hónapokban várhatók. 

***

Az Európai Bizottság közleménye az Erasmus+ programok jövőjéről megállapodás nélküli Brexit esetén.

Mivel egyre nagyobb a kockázata annak, hogy az Egyesült Királyság idén március 30-án megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, az Európai Bizottság elfogadta a rendkívüli helyzetre vonatkozó utolsó javaslatcsomagot az Erasmus+ program jövőjét illetően.

Az intézkedések biztosítanák, hogy megállapodás nélküli Brexit esetén azok az uniós és brit fiatalok, akik 2019. március 30-án Erasmus+ programban vesznek részt, megszakítás nélkül befejezhessék külföldi tartózkodásukat és továbbra is hozzájuthassanak a támogatáshoz.

Az Erasmus+ programnak köszönhetően március 30-án 14 000 fiatal tartózkodik majd az Egyesült Királyságban, valamint 7 000 brit vesz majd részt a programban. A megállapodás nélküli Brexit esetén e javaslat nélkül ők nem fejezhetnék be az Erasmus+ félévüket, és elveszíthetnék a támogatásokra való jogosultságukat. 

A témában folyamatosan frissülő angol nyelvű GYIK ITT érhető el.

Ha további kérdései lennének, forduljon bátran a magyar nemzeti irodához, a Tempus Közalapítványhoz!

Forrás: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-743_hu.htm

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó