A díj, ami közelebb hozza az Európai Uniót a fiatalokhoz

Kategória: : Pályázat
Cimkék:
Közzétéve: 2018.11.23. 10:47

A tavalyi évhez hasonlóan az Európai Bizottság idén is meghirdeti a Spinelli-díj elnevezésű uniós pályázatot.

Az „Altiero Spinelli-díj az Európáról szóló ismeretek terjesztéséért” az Európai Unió egyik alapító tagjáról kapta a nevét, és olyan pályamunkákat jutalmaz, amik segítik a polgárokat abban, hogy jobban megismerjék, és megérhessék az EU működését. Az idei pályázat a fiatalok elérésére, és az őket érdeklő témákra kiemelten nagy hangsúlyt helyez.

A díjra olyanok munkáit várják, akik innovatív, újszerű oktatási programok, kampányok kidolgozásában vesznek részt, vagy pedagógiai játékokat fejlesztenek, amik segítségével a fiatal korosztály bővítheti az Európával kapcsolatos tapasztalatait. Mindezek mellett olyan együttműködési kezdeményezések is pályázhatnak, amik demokratikus szerepvállalásra ösztönöznek.

„Fontos, hogy az Európai Uniót közelebb hozzuk a fiatalokhoz. A Spinelli-díj pontosan erre szolgál, hiszen azokat a jó példákat díjazza, amik segítenek, hogy a fiatal korosztály jobban megérthesse az EU működését, valamint a demokratikus szerepvállalásukra is nagy hangsúlyt helyez. Épp ezért lényeges, hogy ezek a kezdeményezések mindenki számára láthatóak, és Európa-szerte elismertek legyenek.” – mondta el a díjról Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Idén az uniós országok állampolgárai, illetve az EU-ban letelepedett nem kormányzati jogi személyek jelentkezhetnek a pályázatra, melynek határideje 2019. január 7. A jelentkezéseket független külső szakértők fogják elbírálni, az ő értékelésük alapján a Bizottság öt pályázónak ítéli oda az egyenként 25 000 euró értékű díjat. A díjátadóra az Európai Ifjúsági Hét keretein belül kerül majd sor, 2019. április 29. és május 5. között. A rendezvény idén a fiatalok és a demokrácia kérdéskörével foglalkozik.

A Spinelli-díjat az Európai Bizottság hozta létre, az Európai Parlament kezdeményezésére, 2017-ben adták át első alkalommal. A tervek szerint további három évig biztosan folytatódik a díjazás, évente 800 000 eurós költségkerettel.

Jelentkezésre online felületen van lehetőség, az alábbi honlapon.

További információk az eac-spinelli-prize@ec.europa.eu  email címen érhetőek el.

Kapcsolódó hírek

top
Képzőt keresünk!
A képző az Európai Szolidaritási Testülethez kapcsolódó tréninget készíti elő, bonyolítja le és értékeli.
top
Reflektorfényben Európa kulturális öröksége
2018 az Európai Kulturális Örökség éve volt.
top
Felhívás programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten
A Tempus Közalapítvány ajánlattételi felhívást tesz közzé helyi programok megvalósítására az Európai Ifjúsági Héten.
top
Szakmai gyakorlat az Európai Unió Bíróságán
5 hónapos fizetett szakmai gyakorlati lehetőség az Európai Unió Bíróságán.
top
Képviseld generációdat az ENSZ-ben!
Jelentkezz az Ifjúsági Küldött Programra, és hallasd a hangod New Yorkban!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.