A díj, ami közelebb hozza az Európai Uniót a fiatalokhoz

Kategória: : Pályázat
Cimkék:
Közzétéve: 2018.11.23. 10:47

A tavalyi évhez hasonlóan az Európai Bizottság idén is meghirdeti a Spinelli-díj elnevezésű uniós pályázatot.

Az „Altiero Spinelli-díj az Európáról szóló ismeretek terjesztéséért” az Európai Unió egyik alapító tagjáról kapta a nevét, és olyan pályamunkákat jutalmaz, amik segítik a polgárokat abban, hogy jobban megismerjék, és megérhessék az EU működését. Az idei pályázat a fiatalok elérésére, és az őket érdeklő témákra kiemelten nagy hangsúlyt helyez.

A díjra olyanok munkáit várják, akik innovatív, újszerű oktatási programok, kampányok kidolgozásában vesznek részt, vagy pedagógiai játékokat fejlesztenek, amik segítségével a fiatal korosztály bővítheti az Európával kapcsolatos tapasztalatait. Mindezek mellett olyan együttműködési kezdeményezések is pályázhatnak, amik demokratikus szerepvállalásra ösztönöznek.

„Fontos, hogy az Európai Uniót közelebb hozzuk a fiatalokhoz. A Spinelli-díj pontosan erre szolgál, hiszen azokat a jó példákat díjazza, amik segítenek, hogy a fiatal korosztály jobban megérthesse az EU működését, valamint a demokratikus szerepvállalásukra is nagy hangsúlyt helyez. Épp ezért lényeges, hogy ezek a kezdeményezések mindenki számára láthatóak, és Európa-szerte elismertek legyenek.” – mondta el a díjról Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Idén az uniós országok állampolgárai, illetve az EU-ban letelepedett nem kormányzati jogi személyek jelentkezhetnek a pályázatra, melynek határideje 2019. január 7. A jelentkezéseket független külső szakértők fogják elbírálni, az ő értékelésük alapján a Bizottság öt pályázónak ítéli oda az egyenként 25 000 euró értékű díjat. A díjátadóra az Európai Ifjúsági Hét keretein belül kerül majd sor, 2019. április 29. és május 5. között. A rendezvény idén a fiatalok és a demokrácia kérdéskörével foglalkozik.

A Spinelli-díjat az Európai Bizottság hozta létre, az Európai Parlament kezdeményezésére, 2017-ben adták át első alkalommal. A tervek szerint további három évig biztosan folytatódik a díjazás, évente 800 000 eurós költségkerettel.

Jelentkezésre online felületen van lehetőség, az alábbi honlapon.

További információk az eac-spinelli-prize@ec.europa.eu  email címen érhetőek el.

Kapcsolódó hírek

top
Milyen képzéseken vennél részt?
A nemzeti iroda egy rövid kérdőívvel méri fel az ifjúsági szakemberek képzési igényeit.
top
Itt a DiscoverEU újabb pályázási időszaka
A fiatalok ismét pályázhatnak ingyenes vasúti igazolványra 2019. május 2. és május 16. között.
top
iPrepare
Applikációval a nemzetközi önkéntességért.
top
Hamarosan ismét Európai Ifjúsági Hét!
33 településen várunk érdekes programokkal április végétől "A demokrácia és én" témakörben.
top
Merj hibázni!
Workshop az Erasmus+ ifjúsági projektekben gyakran felmerülő hibák azonosításáról és megelőzésükről.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.