Solidarity:ON

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2018.11.09. 13:27

Az Európai Szolidaritási Testület nagyszabású nyitórendezvénye december 5-én a Teslában. Ünnepeld velünk a nemzetközi önkéntesség világnapját!

Programszervezés a Mikulás közelében egy finn kisvárosban. Ételosztás egy földrengés sújtotta olasz településen. Játék egy gyermekotthonban a portugál óceánparton. Mi a közös bennük? Elképzelhetetlenek önkéntesek nélkül: elindult az EU új önkéntes programja az Európai Szolidaritási Testület, amivel te is szerezhetsz élményeket a szolidaritás jegyében! Gyere el és tudj meg többet! 

Volt önkéntesek mesélnek tapasztalataikról és azóta elért sikereikről, valamint a vállalati oldal nézőpontját is megismerheted, mennyi pluszt jelent ez például álláskeresésnél, valamint megtudhatod, hogyan válhat egy ötletből valóság akár itt helyben is. Szervezetként ismerkedj meg érdeklődő fiatalokkal és hallgasd meg, más szervezetek milyen kihívásokkal szembesülnek, és hogyan győzik le azokat!

Időpont: 2018. december 5. szerda 17.00-21.00
Helyszín: TESLA, Budapest (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.)

 

PROGRAM

17.00-17.15 KÖSZÖNTŐK

17.15-18.15 INSPIRÁLÓ ELŐADÁSOK: Önkéntesség és karrier– személyes sikertörténetek /Hogyan értékelik a vállalatok a külföldi tapasztalatot egy jelentkezőnél? /Miért kezd egy bank társadalmi projekteket támogatni? / Hogyan érhetsz el változást helyben? 

ELŐADÓK

MÁTIS VIKTOR: Törökországban volt önkéntes, majd dolgozott az ankarai magyar nagykövetségen, jelenleg pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa. Története inspiráló lehet mindenkinek, aki külföldi önkéntességen gondolkozik vagy arra kíváncsi, hogyan alakíthatják a külföldi tapasztalatok a karrierünket. 
*
TÓTH ILDIKÓ: a Budapest Bike Maffia (BBM) önkéntes koordinátoraként elmondja, milyen kihívásokkal szembesül egy szervezet és hogyan győzi le azokat. A BBM Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.
*
DR CZAFRANGÓ JÁNOS, Social Enterprise Ecosystem: az Erste Bank Magyarország good.bee programvezetőjeként civil szervezetek és for profit szereplők kapcsolatépítésével, társadalmi vállalkozások fejlesztésével és finanszírozásával foglalkozott hivatásszerűen az elmúlt 7 évben. Jelenleg befektetői tanácsadói pályára készül, de nem szakadt el a társadalmi szektortól sem: "networker"-ként segíti az egyetemekről kikerülő társadalmi vállalkozók indulását és önkéntes szakmai mentorként is tevékenykedik.
*
GYENES KRISZTINA: a Talentum Alapítvány ügyvezető igazgatója. Intergenerációs projektjük keretein belül fiatalok és nyugdíjasok adtak át egymásnak új ismereteket (számítástechnika, várostörténet, közösségi fodrászat). A Szolidaritási Testület támogatja a szolidaritási projekteket is: ez a sikeres ifjúsági kezdeményezés inspiráló példát nyújthat a résztvevőknek.

*

BALOGH BRIGITTA: Hollandiában volt önkéntes, jelenleg Londonban tanul, ahol Anglia első roma származású, barrister rangú ügyvédje lehet; a romákkal szembeni előítéletek ellen harcol. Igazi példakép, akinek története nem csak a hátrányos helyzetű fiataloknak lehet inspiráló. 
*
LIGETI KATA, Ford Magyarország: HR Shared Services Contact Center Manager-ként elmondja, hogyan hasznosíthatók a külföldi tapasztalatok itthon, mit értékelnek igazán a munkaadók, és mire fókuszáljunk nemzetközi tapasztalattal a hátunk mögött álláskeresésnél.

18.15-19.15 MOMENTÁN TÁRSULAT -improvizációs színházi előadás

19.15-21.00 NETWORKING, FOGADÁS
PLATON KARATAEV DUÓ koncert

 

Várunk minden önkéntesség és nemzetközi projektek iránt érdeklődő fiatalt, szervezetet!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztrálj ITT!

Facebook esemény

Kapcsolódó hírek

top
Megújultak a Youthpass kulcskompetenciák!
2019. augusztus 20-tól kerülnek bevezetésre az új kompetenciák.
top
Szolidaritási Testület Info kit résztvevőnek
Információs dokumentummal segíthetitek az önkéntest.
top
Fiatalok és demokrácia - felmérés
A fiatalokkal foglalkozó civil szervezeteknek és hálózatoknak szóló kérdőív arra keresi a választ, milyen az EU-s fiatalok demokráciában való részvétele.
top
Mennyire hasznos az ESC Portal? (kérdőív önkéntes szervezeteknek)
Sikerül rajta résztvevőket találni? Segít abban, hogy elhivatott fiatalokkal vehesse fel a szervezet a kapcsolatot?
top
Európai Szolidaritási Testület: A képzés
A Tempus Közalapítvány bemutatja a Szolidaritás Hőseinek szánt háromnapos „képzés-trilógiáját”, amelyben a projekttervezésé a főszerep!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.