Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Indul a DiscoverEU – idén nyáron ingyen utazhatnak 18 éves fiatalok Európában

Kategória: : Általános
Cimkék:
Közzétéve: 2018.05.04. 14:34
indul_a_discovereu_–_iden_nyaron_ingyen_utazhatnak_18_eves_fiatalok_europaban_5522.png

Nyáron indul az Európai Bizottság kezdeményezése, melyben 15000 szerencsés fiatal vehet részt.

Az Európai Bizottság javaslatára idén nyáron indul a „DiscoverEU” – „Fedezd fel Európát!”kezdeményezés, melynek keretében összesen 15.000 szerencsés 18 éves fiatal vághat neki Európának - vonattal.

Az online jelentkezés 2018. június 12-26. között zajlik, és több részből fog állni. A fiataloknak egy rövid Európai Unióval kapcsolatos kérdéssorra kell majd választ adniuk. A holtversenyek feloldására beillesztenek olyan kérdéseket is, amelyekre a válasz egy becslésen alapuló szám lesz.

Egyéni vagy csoportos utazásokról is lehet szó, öt fő lehet a legnagyobb létszám. Az utazás időtartama 1 naptól akár 30 napig is terjedhet, és útjuk során akár 4 országot is érinthetnek a fiatalok. Mivel idén a kulturális örökség európai évét ünnepeljük, előnyt élveznek azok az úticélok, amelyek a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódnak. Fontos azonban, hogy a kezdeményezés csak az utazási költségeit fedezi: a szállás, étkezés, illetve a biztosítás felmerülő költségeit az utazóknak kell állniuk.

A részvétel feltételeiről, illetve a jelentkezés menetéről a kezdeményezés hivatalos oldalán, illetve az Európai Ifjúsági Portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó