Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Támogatás ifjúsági projektek tervezéséhez

Kategória: : Pályázat
Cimkék:
Közzétéve: 2018.04.06. 09:44
tamogatas_erasmus_ifjusagi_projektek_tervezesehez_8035.png

Fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal dolgoztok? Munkátokat nemzetközi projektekkel erősítenétek, de nem tudjátok, hogyan kezdjetek hozzá?

Szervezeti támogató programunkban külső szakember segítségét kérhetitek mindehhez. A szakember támogatást nyújt az új szervezetnek a projekttervezés és pályázatírás folyamatok során, bátorítja és képessé teszi őket arra, hogy projekteket valósítsanak meg az Erasmus+ ifjúság vagy az Európai Szolidaritási Testület programjában.

A PROGRAM CÉLJA

A támogató program célja a fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalok és a velük foglalkozó szervezetek bevonása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokba. Az ifjúsági terüleren olyan projektek megvalósítására lehet pályázni, amelyek célja a nemformális tanuláson keresztül a fiatalok kompetencia- és készségfejlesztése; a fiatalok demokratikus részvétele; az ifjúsági munka minőségfejlesztése, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok elérése.

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

A jelentkezés és a támogatás általános feltételei:

a, a jelentkező szervezet tevékenységi területe megfeleljen a kiírásban szereplő kategóriák valamelyikének,
b, vállalja, hogy aktívan részt vesz a támogató folyamatban,
c, vállalja, hogy a támogatási folyamat lezárását követő 14 napon belül rövid írásos szakmai beszámolót készít előre megadott szempontok szerint, amelyet a Tempus Közalapítvány szabadon felhasználhat a program promóciójához (közösségi média felületen, a Közalapítvány honlapján, ill. tájékoztató kiadványaiban).

A kiválasztott részt vevő szervezetek számára a Tempus Közalapítvány maximum 25 órányi támogató folyamatot biztosít, amit maximum 5 hónap időtartam alatt van lehetőség igénybe venni. A támogató szakember a szervezet székhelyére vagy szervezettel előzetesen egyeztetett helyszínre utazik.


A PROGRAM CÉLCSOPORTJA

Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik

  • tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de nem rendelkeznek tapasztalattal/csak minimális tapasztalattal rendelkeznek az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában; vagy
  • még nem tapasztaltak fogyatékossággal és/vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal való munkában, de tervezik, és tapasztalattal bírnak az ifjúsági területet érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában.

A JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezés benyújtásárára ezen a linken van lehetőség. A jelentkezéseket a program költségvetési forrásának teljes felhasználásáig a Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoportja folyamatosan fogadja, jelentkezési határidő nincs.

MI TÖRTÉNIK A JELENTKEZÉS ELKÜLDÉSE UTÁN?

A támogatandó szervezetekről az Erasmus+ ifjúsági csoport munkatársai döntenek. A kiválasztott jelentkezőkkel a Tempus Közalapítvány megállapodást köt.

A jelentkezések elbírálásának határideje: 10 munkanap, ezt követően az ifjúsági csoport felelős munkatársa írásban értesít minden jelentkezőt.

A támogató program az Erasmus+ nemzeti irodák közötti társadalmi befogadást célzó stratégiai partnerség keretében valósul meg.

További információ:
Pável Luca Sára
Pályázati referens
Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoport
E-mail: luca.pavel@tpf.hu
Tel.: + (36) 1 237 1300 / 322-es mellék

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó