Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Szólj bele az európai döntéshozatal fiatalokat érintő témáiba!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.01.29. 10:36
szolj_bele_az_europai_donteshozatal_fiatalokat_erinto_temaiba__9351.png

A fiataloknak lehetőségük van, hogy beleszóljanak az őket érintő témákba és konkrét javaslatokat fogalmazzanak meg a döntéshozók számára.

Az Európai Ifjúsági Hét keretében az Európai Bizottság egy új lehetőséget kínál a fiataloknak „IdeasLabs“ (Ötlet Laborok) elnevezéssel, hogy beleszólhassanak az őket érintő témákba és konkrét javaslatokat fogalmazzanak meg a döntéshozóknak. A műhelyek lehetőséget adnak a fiataloknak elmondani véleményüket, és új megoldásokat keresni meglévő problémáikra.

A műhelyben a résztvevő fiatalok közül egyvalaki lehetőséget kap, hogy elmondja a csoport véleményét Brüsszelben a májusi Európai Ifjúsági Héten!

 

Hogyan működik?

Az Európai Bizottság 4 témát határozott meg, melyből minden részvevő ország Nemzeti Irodája - a fiatalok igényei szerint - egyet fog kiválasztani és feldolgozni. A 4 virtuális labor témája, melyek közül Te határozod meg azt az egyet, amit mi kialakítunk, a következő:

  • A fiatalok munkalehetőségeinek javítása
  • Innovatív vállalkozói ötletek a fiatalok mindennapi életének javítása érdekében
  • A fiatalok aktív társadalmi részvételének növelése
  • Európai fiatalok bevonása fejlesztési kérdésekben

 

Ha szívesen részt vennél a programban, küldj egy rövid bemutatkozót az ideaslabs.hungary@gmail.com email címre február 11-ig magadról, hogy melyik témában vennél részt legszívesebben, és arról, hogy Te hogyan tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy a csoport sikeres legyen. 

Kiválasztás és értesítés határideje: 2015. február 15.

 

További információ a témákról és a jelentkezésről

Kapcsolódó hírek

top
Szektorközi stratégiai partnerségek támogatása
Pályázati konzultációs folyamat szervezetek, intézmények, társadalmi vállalkozások számára.
top
START+ infónap Budapesten
Tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak az ifjúsági szektorban 2020 első infónapján!
top
Mentorképzés 2020
Képzést szervezünk az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló projektek mentorai, koordinátorai számára.
top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
top
Facilitátorok jelentkezését várjuk nemzetközi képzésre!
Több nemzeti iroda összefogásával nemzetközi képzést szervez a Tempus Közalapítvány az önkéntesség témájában és támogatásáért. A képzés levezetésére egy magyar tréner/facilitátor jelentkezését várják január 6-ig.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó