Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Szólj bele az európai döntéshozatal fiatalokat érintő témáiba!

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2015.01.29. 10:36
szolj_bele_az_europai_donteshozatal_fiatalokat_erinto_temaiba__9351.png

A fiataloknak lehetőségük van, hogy beleszóljanak az őket érintő témákba és konkrét javaslatokat fogalmazzanak meg a döntéshozók számára.

Az Európai Ifjúsági Hét keretében az Európai Bizottság egy új lehetőséget kínál a fiataloknak „IdeasLabs“ (Ötlet Laborok) elnevezéssel, hogy beleszólhassanak az őket érintő témákba és konkrét javaslatokat fogalmazzanak meg a döntéshozóknak. A műhelyek lehetőséget adnak a fiataloknak elmondani véleményüket, és új megoldásokat keresni meglévő problémáikra.

A műhelyben a résztvevő fiatalok közül egyvalaki lehetőséget kap, hogy elmondja a csoport véleményét Brüsszelben a májusi Európai Ifjúsági Héten!

 

Hogyan működik?

Az Európai Bizottság 4 témát határozott meg, melyből minden részvevő ország Nemzeti Irodája - a fiatalok igényei szerint - egyet fog kiválasztani és feldolgozni. A 4 virtuális labor témája, melyek közül Te határozod meg azt az egyet, amit mi kialakítunk, a következő:

  • A fiatalok munkalehetőségeinek javítása
  • Innovatív vállalkozói ötletek a fiatalok mindennapi életének javítása érdekében
  • A fiatalok aktív társadalmi részvételének növelése
  • Európai fiatalok bevonása fejlesztési kérdésekben

 

Ha szívesen részt vennél a programban, küldj egy rövid bemutatkozót az ideaslabs.hungary@gmail.com email címre február 11-ig magadról, hogy melyik témában vennél részt legszívesebben, és arról, hogy Te hogyan tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy a csoport sikeres legyen. 

Kiválasztás és értesítés határideje: 2015. február 15.

 

További információ a témákról és a jelentkezésről

Kapcsolódó hírek

top
START+ Információs Fesztivál
Vegyél részt információs webinárium sorozatunkon és tudd meg, milyen lehetőségek várnak rád az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokban!
top
UTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSA AZ ERASMUS+ IFJÚSÁGI TERÜLETÉN ÉS AZ EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLETBEN
Az Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók
top
Itt az új Europass!
Elérkezett az álláskeresés következő korszaka!
top
Téged is várnak az önkéntesség történetei!
Július és augusztus folyamán olyan fiatalok történeteit osztjuk meg, akik külföldön önkénteskedtek.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó