Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

5 tipp, hogyan vond be TÉNYLEG a helyi közösséget

Kategória: : Tippek szervezeteknek
Közzétéve: 2017.09.07. 08:51
5_tipp_hogyan_vond_be_tenyleg_a_helyi_kozosseget_2931.png

Ha egy nemzetközi projektet szerveztek, fontos, hogy a helyiek tudjanak rólatok.

Egy nemzetközi ifi cserénél vagy egy külföldi önkéntes érkezésénél is fontos, hogy a helyiek tudjanak rólatok, és minél jobban részesei lehessenek a projektnek – akár személyes bevonódás által, akár a helyben tapasztalható hatásnak köszönhetően.  A projektetek legyen az ajtó a helyi közösség felé!

  1. Kopogás: Fontos, hogy a környék tudjon rólatok. Szóljatok a szomszédoknak, vigyetek szórólapot az utcába és plakátot a kisboltba. A lényeg, hogy számítsanak rátok, ne az első energizer zaja riassza fel a szomszédokat a reggeli kávéból.
     
  2. Nyitás: A szervezők, szervezetek és önkéntesek csapata bizonyára felkészülten tervezi a foglalkozásokat és a logisztikát, de a helyiek megkeresésével rejtett kincsekre bukkanhattok, szakemberek, segítők, felajánlások keretében. Legyetek nyitottak a környezetre, és a helyiek meg fogják ezt hálálni.
     
  3. Kapcsolatépítés: Ha már megismertétek a helyiek erőforrásait, építsetek kapcsolatokat, melyeknek hasznára lehet a projektetek is. Keressetek a közösség és számotokra is fontos pontokat, melyeket a foglalkozásokba is beépíthettek. Kiderülhet, hogy a projektben részt vevők számára ugyanaz jelentene fejlődést a területen, melyhez így több támogatást adhattok és kaphattok – pl. fák ültetéséhez a parkban.
     
  4. Cserebere: Keressetek találkozási pontokat a hiány és kínálat területén, itt is és ott is. A külföldi önkéntesetek tud tetoválni, és szeretne megtanulni ejtőernyőzni? A helyi kisbolt pénztárosa tetoválást szeretne, a férje pedig ejtőernyőzik? Ha rendszeresen találkoztok a környékbeliekkel, könnyebben alakítotok ki jó kapcsolatot és ismeritek fel a projektetekben és az azt befogadó közösségben a lehetőségeket.
     
  5. Utóélet: Fontos, hogy projektetek végén ne veszítsétek el kapcsolatotokat a közösséggel. Az elért eredményeket osszátok meg a nagyközönséggel és emlékeztessétek egymást arra, hogy mit értetek el együtt. Egy projekt megvalósítása egy hosszabb vagy rövidebb ideig tartó felfokozott állapotot jelent, ami lendületet adhat helyi szintű tevékenységek vagy projektek megvalósításához. Ha egy projektben már sikerült valamit együtt elérni nemzetközi segítséggel, érdemes arra építve folytatni a fejlesztést és nyitni az újabb együttműködés felé.

Cikksorozatunkban olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyekkel sikeresen navigálhattok a projekttervezés – pályázatírás – megvalósítás bermudaháromszögében, legyen szó technikai apróságokról vagy a megvalósítás során jelentkező kihívásokról.

Korábbi cikkek:

5 apróság, amin elcsúszhat a pályázatod

Ha ifjúsági projektet tervezel, erre a 7 dologra mindenképp figyelj

 

 

Kapcsolódó hírek

top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
top
Ifjúsági stratégiákat mutat be a SALTO-Youth
Olyan témákat feldolgozva, mint a társadalmi befogadás, az európai képzési stratégia vagy az ifjúsági részvétel.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó