Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Új applikáció segíti az Erasmus+ generációt

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2017.06.27. 16:26
uj_applikacio_az_erasmus_resztvevoknek_5276.png

Új, ingyenes mobilalkalmazást indított az Európai Bizottság, kifejezetten az Erasmus+ program résztvevői számára.

Idén 30 éves az Erasmus+: az évforduló újabb nagy dobása, hogy az Európai Bizottság Erasmus+ mobilalkalmazást indít. A kimondottan a hallgatók, gyakornokok és ifjúsági programok résztvevői számára tervezett alkalmazás segít eligazodni az Erasmus+ programmal kapcsolatos ügyintézésben, megkönnyíti a beilleszkedést a helyi közösségekbe, valamint az idegen nyelv elsajátítását is támogatja.

2014 és 2020 között várhatóan több mint 4 millióan fognak a program keretében tanulmányokat folytatni, szakmai gyakorlaton részt venni vagy önkénteskedni, így az app nekik segít majd.

Navracsics Tibor, oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos így nyilatkozott: „Minden egyes Erasmus+ ösztöndíjas fontos tapasztalatokkal gazdagodik mind szakmailag, mind emberileg. 30 évnyi mobilitás és együttműködés nyitott szellemű, vállalkozni kész nemzedékkel ajándékozta meg Európát: ez a 9 millió ember az, akik mai társadalmunk jövőjét alakítják. Az új alkalmazás könnyen elérhetővé teszi, és ezzel közelebb hozza Európát a fiatalokhoz, éljenek a világ bármely táján.”

A Bizottság szívügyének tekinti, hogy az Erasmus+ generációval együttműködve úgy alakítsa az Erasmus+ 2020 utáni jövőjét, hogy a program még erősebb lábakon álljon, és még több fiatalt megszólítson.

Az Erasmus+ mobilalkalmazás lehetővé teszi például:

  • hogy a résztvevők külföldi tartózkodásuk előtt, alatt és után egyszerűen nyomon követhessék, mely lépésnél tartanak az adminisztratív eljárás során. Az alkalmazás révén például a hallgatók online elfogadhatják és aláírhatják hallgatói szerződéseiket a küldő és fogadó egyetemekkel;
  • a többiek helyi közösségekbe való beilleszkedésének elősegítése érdekében tippeket tudnak adni egymásnak a kedvenc helyeikről, amelyeket mások is véleményezni tudnak a felületen; 
  • a nyelvtudás fejlesztését a közvetlenül elérhető Erasmus+ online nyelvi támogatás segítségével, amely irányított online kurzusokat és interaktív mentorálást kínál.

Az alkalmazás első verziója már le is tölthető iOS-es vagy androidos eszközre. A folyamatosan frissített applikáció hamarosan újabb elemekkel fog bővülni, hogy az Erasmus+ egyéb résztvevői csoportjai is használni tudják, és megfeleljen az Erasmus+ nemzedék jövőbeli szükségleteinek is.

Magyarország 1998-ban csatlakozott a programhoz. Becslések szerint Magyarországról eddig nagyságrendileg 66 000 hallgató, 40 000 ifjúsági csereprogramban és 30 000 szakmai továbbképzésben résztvevő, 87 000 oktató és ifjúságsegítő, 2 400 európai önkéntes és 1 200 Erasmus Mundus hallgató és alkalmazott részesült a program nyújtotta előnyökből.

Az Erasmus+ app letölthető itt: Google Play StoreiTunes App Store

Videó az Erasmus+ appról

 

 

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó