Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Van beleszólásod! - egy napra a diákoké volt az Országház

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2017.04.03. 14:07
van_beleszolasod__-_egy_napra_a_diakoke_volt_az_orszaghaz_2487.png

A Parlamenti Ifjúsági Nap hatodik alkalommal kerül megrendezésre 2017. március 31-én.

Egy napra a fiataloké volt az Országház: a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 260 diák hazai és európai parlamenti képviselőkkel beszélgethetett, interaktív vitajátékban modellezhette a döntéshozatali folyamatokat és bejárta az parlament épületét.

 

A „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap  hatodik alkalommal került megrendezésre 2017. március 31-én, a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében.

A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában.

A képviselői vita a fiatalok saját, előre átgondolt kérdéseire, a vitajáték pedig az őket érintő témákra épült. A programok forgószínpadszerűen valósultak meg a nap során, így az összes fiatal részt vett minden programelemben.

A csoportok aktív részvételét - a felkészüléssel és a kreatív beszámolóval együtt - szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak talált osztály fődíja egy Euroscola-programon való részvétel Strasbourgban, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája felajánlásával.

Az eseményen Bellavics István igazgató (Országgyűlés Hivatala, Közgyűjteményi és közművelődési igazgatóság), dr. Illés Boglárka helyettes államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Lővei Andrea irodavezető (Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája) és Tordai Péter igazgató (Tempus Közalapívány) köszöntötte a résztvevőket.
A képviselői párbeszédben Bencsik János és Farkas Gergely országgyűlési, valamint Schöpflin György európai parlamenti képviselő vett részt, a konzultációt a fiatalok országos érdekképviseleti szervezete, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke, Kaszás András moderálta.
A vitajáték során az ifjúsági munkában és az Erasmus+ programban sikerrel alkalmazott nemformális módszerekkel, tapasztalati tanulással kerültek közelebb a fiatalok a kooperatív döntéshozáshoz.

A eseményen készült fotók ezen a linken érhetők el.

Kapcsolódó hírek

top
Változik az önkéntesek biztosításra való regisztrálásának menete
A CIGNA a Mobility Tool+ rendszerén keresztül, automatikusan kapja meg a résztvevő adatait.
top
Elindult az új Erasmus+ honlap!
Örömmel jelentjük be, hogy a Tempus Közalapítvány új Erasmus+ honlapja elérhető az erasmusplusz.hu címen
top
Elindult az új Szolidaritási Testület honlap!
A program 2021-2027 közötti szakaszának információi új oldalunkon olvashatók.
top
Elindult az Eurodesk Hungary Instagram!
A magyar Eurodesk elindítja saját Instagram profilját. Az oldalon külföldi lehetőségekről, izgalmas sztorikról és hazai ifjúsági szervezetekről hallhatsz.
top
Pár kattintásra az ifjúságbarát önkormányzattól!
Események és eszközök a fiatalok aktív társadalmi részvételéért.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:

Érvénytelen e-mail cím!
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje. Nem fogadta el az Adatkezelési tájékoztatót! Kérjük, pipálja be a "Nem vagyok robot" jelölőnégyzetet!
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó