Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Tájékoztatás a nyelvi támogatásról (OLS)

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2017.01.30. 10:43
tajekoztatas_a_nyelvi_tamogatasrol__ols__3106.png

Fontos tudnivaló a 2017-R1 körében EVS-ben pályázók részére a nyelvi felkészítésről.

2017-ben az Online Language Course (OLS) rendszer 6 új nyelvvel kiegészülve (Bulgarian, Finnish, Croatian, Hungarian, Romanian and Slovak) már 18 nyelvet támogat, közöttük a magyar nyelvet is A1-es szinten. Ez azonban sajnos nem került be a 2017-es év R1-es űrlapjaiba.

Ennek következménye, hogy a fenti új nyelvek egyikét (tehát a magyart is) munkanyelvként használó önkéntesek esetében kötelezővé válik a mobilitást megelőző és követő nyelvi felmérés.

A nyelvi felmérést az űrlap I.3 pontjában a szervezési támogatás alatt kell jelölni.

A nyelvi kurzusra a 150 eurót továbbra is igényelni kell azon nyelvek esetében, amelyekre az OLS nem érhető el minden nyelvi szinten. Ha a résztvevő a későbbiekben a nyelvi felmérés alapján A1-es szinten online szeretné a nyelvi kurzust elvégezni, erre lesz lehetősége,de ebben az esetben a pályázó nem jogosult a nyelvi támogatás (150 euró) felhasználására.

Kapcsolódó hírek

top
Szektorközi stratégiai partnerségek támogatása
Pályázati konzultációs folyamat szervezetek, intézmények, társadalmi vállalkozások számára.
top
START+ infónap Budapesten
Tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak az ifjúsági szektorban 2020 első infónapján!
top
Mentorképzés 2020
Képzést szervezünk az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló projektek mentorai, koordinátorai számára.
top
Volt önkéntesek jelentkezését várjuk!
EU-s programmal önkénteskedtél külföldön? Vagy a Szolidaritási Testület másfajta projektjében vettél részt? Csatlakozz Alumni-programunkhoz, és oszd meg élményeidet másokkal!
top
Facilitátorok jelentkezését várjuk nemzetközi képzésre!
Több nemzeti iroda összefogásával nemzetközi képzést szervez a Tempus Közalapítvány az önkéntesség témájában és támogatásáért. A képzés levezetésére egy magyar tréner/facilitátor jelentkezését várják január 6-ig.
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó