Oldal logó
ESC logó
Gyengénlátó mód képe

Bejelentkezés az EU Sport Fórumról

Kategória: : Általános
Közzétéve: 2014.12.03. 16:03
bejelentkezes_az_eu_sport_forumrol_1348.png

Az EU sportvezetői fontos bejelentéseket tettek az EU Sport Fórumon, elsősorban a 2015-ben először megrendezésre kerülő EU Sporthéttel kapcsolatban.

2014. december 1-2, Milánó

A Fórumot - amelyen az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda is képviseltette magát - a nemrég kinevezett Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos nyitotta meg. Navracsics amellett, hogy a sport gazdaságban és társadalomban betöltött pozitív szerepét hangsúlyozta, a sport tömegesítését elősegítő grassroots szervezetek támogatása mellett kötelezte el magát. Ezután a Bizottság szakemberei tájékoztatták az Erasmus+ Sport pályázatairól a jelenlevőket.

 

Az Erasmus+ első évében két határidőre nyújthatták be pályázataikat a szervezetek. Bár az utolsó határidőre beadott pályázatok eredményeire a Bizottság végrehajtó ügynökségének (EACEA) tájékoztatása szerint még pár napot várni kell, azt már előre lehet tudni, hogy a beérkezett több mint négyszáz pályázatból csak a legjobb 10% részesül támogatásban. Az EACEA munkatársai egyúttal az erre a határidőre vonatkozó három leggyakoribb formai hibát is ismertették: a partnerség összetétele (a program- és partnerországok összekeverése), a projektleírás súlyos tartalmi hiányosságai és a késői benyújtás.

 

A milánói Sport Fórumon kiemelt hangsúly esett az első Európai Sporthétre, amely 2015 szeptember második hetében kerül megrendezésre és központilag a Bizottság koordinálja. A kezdeményezés mellé álltak a vezető európai sportszervezetek is, amelyek képviselői Navracsics Tiborral közösen ünnepélyesen aláírták a támogató nyilatkozatokat. Az Európai Sporthetet támogató pályázatokra vonatkozó információ, hogy a január 22-i határidőre pályázó szervezeteknek lehetőségük van az egész szeptemberi hónap folyamán megvalósítani a sporteseményeket. Fontos továbbá, hogy az EU Sporthéthez kapcsolódó non-profit sportesemények esetében elegendő 3 programországból származó partnerre épülő projektet benyújtani.

 

A következő fontos uniós szintű eseményre 2015 február elején kerül sor, amely egy sport információs nap lesz Brüsszelben. Az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda a Sportért Felelős Államtitkársággal (EMMI) együttműködve ugyanebben a hónapban tervez egy tájékoztató rendezvényt a magyar pályázók részére Budapesten.

Kapcsolódó hírek

top
Új szolgáltatásokkal hódít az Europass
Új külsőt kapott az europass.hu!
top
Aktív tanulás az online térben műhelymunka
Ismerj meg interaktív online gyakorlatokat, játékokat a fiatalok aktív bevonásához!
top
Az önkéntesség hónapja!
November 5. és december 5. között izgalmas élménybeszámolókkal, videókkal és nyereményjátékokkal jelentkezünk Facebook oldalunkon.
top
Solidarity:ON – Az önkéntesség menő!
Ünnepeld velünk az önkéntességet! Izgalmas beszélgetések és inspiráló előadások várnak rád december 3-án online rendezvényünkön.
top
Ezt adta nekünk az Erasmus+!
Hallgasd meg, mi mindent kaptak a programtól 2020 nívódíjasai!
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Ugródeszka Ifjúsági Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
Erasmus + logó és Európai Szolidaritási Testület logó Tempus Közalapítvány logó, Emberi Erőforrások Minisztériauman logó, Innovációs És Technológiai Minisztérium logó